Lounais-Häme

Akavan hallitus pui Fjäderin lausuntoja ja luottamusta

Helsinki
30.10.2018, 02:21

Kotimaa

Akavan hallitus pui tänään iltapäivän kokouksessaan puheenjohtaja Sture Fjäderin lausunnoista ja hänen asemastaan syntynyttä keskustelua.
Kaksi akavalaista liittoa, Talentia ja Akavan Erityisalat, on ilmoittanut julkisuuteen, ettei Fjäder enää nauti niiden luottamusta. Taustalla ovat Fjäderin ulostulot julkisuudessa.
Useat akavalaiset liitot ärsyyntyivät viime viikolla Fjäderin Ylellä esittämästä kommentista, jonka mukaan kouluttamattomille maahanmuuttajille voisi maksaa pienempää palkkaa, jotta he pääsisivät töihin. Jäsenliitot ottivat kipakasti kantaa kahden kerroksen työmarkkinoita vastaan.
Toisaalta Akavan mahtiliitto OAJ viestitti STT:lle maanantaina, että Fjäderin asemasta keskusteltaessa on katsottava kokonaistilannetta.
– Siihen liittyy keskeisesti se, kuinka Akava on Fjäderin kaudella kehittynyt ja kuinka sen asema työmarkkinakentässä ja yhteiskunnallisena toimijana ja vaikuttajana on kehittynyt Fjäderin puheenjohtajakaudella. Yksittäinen tapahtuma ei saa hämärtää kokonaiskuvaa, OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen viestitti.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic