Lounais-Häme

Äksöniä kouluihin

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt Liikkuva koulu -ohjelman kehittämishankkeille 2,1 miljoonaa euroa. Forssan seudulle on tulossa 36000 euroa.

Forssan kaupungille myönnettiin Äksöniä meitin Fogeen -hankkeeseen 16000 euroa. Hankkeen kustannusarvio on 32200 euroa.

-Osa rahasta käytetään osa-aikaisen aktivaattorin palkkaamiseen ja osa koulujen liikunnallistamiseen, Forssan kaupungin liikuntasihteeri Pauliina Jolanki kertoo.

Aktivaattorin tehtävänä on tsempata kouluja liikkumaan. Liikunnallistaminen taas tarkoittaa muun muassa opettajien kouluttamiseen.

-Lisäksi joillekin kouluille tulee kiipeilyseiniä tai muita välineitä välituntiliikuntaan. Jumppapalloja meillä on jo käytössä, ettei oppilaiden tarvitse istua tuolilla koko päivää, Jolanki sanoo seisoessaan työpöytänsä ääressä.

Jokioisten kunta sai Liikettä koulupäivään -hankkeeseen 10000 euroa. Hankkeen budjetti on 20544 euroa. Myös Tammelan kunta sai 10000 euroa Liikkuva koulu -hankkeeseen. Tammelan hankkeen budjetti on 30500.

Kehittämisavustuksen tarkoituksena on tukea Liikkuvan koulun tavoitteiden toteutumista peruskouluissa. Tavoitteena on aktiivinen ja viihtyisä koulupäivä. Lisäksi hankkeilla pyritään siihen, että jokainen peruskoululainen liikkuisi vähintään tunnin päivässä.

Keskeistä on oppilaiden osallisuus, oppimisen edistäminen ja istumisen vähentäminen. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic