Lounais-Häme

Älä vie talvipalttoota vielä varastoon - Ensi viikko on poutainen, sitten voi takatalvi yllättää

Kevään merkit ovat jo nähtävillä - lakaisukoneista alkaen - mutta poutaisen ensi viikon jälkeen voi takatalvi vielä yllättää. Kuva: Muu
Kevään merkit ovat jo nähtävillä - lakaisukoneista alkaen - mutta poutaisen ensi viikon jälkeen voi takatalvi vielä yllättää. Kuva: Muu

Huomenna sunnuntaina sää on tätä päivää viileämpi, mutta ensi viikolla päästään jo nauttimaan keväisemmästä säästä, kertoo Ilmatieteen laitos.

Päivälämpötilat laskevat sunnuntaita kohti mentäessä etelässä lähelle nollaa. Maanantaista odotetaan melko lailla aurinkoista. Maan etelä- ja keskiosissa elohopea kiipii 0–5 asteen välille, Lapissa kevättä katsellaan nollakeleissä.

Tiistaina etelään alkaa virrata lämpimämpää ilmaa kaakosta lähestyvän korkeapaineen ansiosta, ja lämpötilat nousevat pikkuhiljaa 5–10 asteeseen.

Yöllä ensi viikon aikana lämpötilat ovat pääosin pakkasen puolella.

 

Takatalvikin voi vielä tulla

Viikon loppupuolta kohti Lapissa saattaa alkaa liikkua sateita ja epävarmuus säästä kasvaa.

– Tiedossa on siis tyypillinen, mutta viikon alussa ehkä vähän lämpimämpi sää, sanoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Hannu Valta.

Talvivaatteita ei kannata kuitenkaan varastoida ihan vielä, sillä vaikka ensi viikko on poutainen, ei takatalven mahdollisuutta sen jälkeen voi vielä toistaiseksi sulkea pois.

– Ensi viikko on pääosin poutainen, mutta on vielä mahdollista, että takatalvikin tulisi, Valta sanoo. STT

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti