Lounais-Häme Hämeenlinna

Alaikäisen ajama kilvetön mönkijä mutkitteli kymppitiellä ja kävi ojassa Hämeen Härkätiellä

Kilvetöntä mönkijää ajoi ajokortiton poika.

Rekisteröimättömällä mönkijällä liikenteeseen lähtenyt 17-vuotias poika yritti paeta poliiseja valtatie 10:llä vuoden juuri vaihduttua.

Takaa-ajo alkoi, kun valtatiellä Forssan suuntaan matkalla ollut poliisipartio havaitsi edessään ajaneen mönkijän mutkittelevan tiellä. Mönkijän kyydissä oli myös matkustaja, eikä ajoneuvossa ollut rekisterikilpeä.

 

Poliisi yritti pysäyttää mönkijän Hämeen Härkätien risteyksen lähellä, mutta kuljettaja jatkoi ajoaan Härkätielle, missä mönkijä suistui hetkellisesti ojaankin.

Härkätieltä mönkijä palasi poliisit perässään takaisin valtatielle, josta se kääntyi läheiselle Raidonpääntielle, jossa poliisipartio menetti näköyhteyden takaa-ajettuun.

Toinen poliisipartio tavoitti mönkijän lopulta Takalammintieltä.

 

400-kuutioista mönkijää kuljetti 17-vuotias poika, jolla ei ollut ajo-oikeutta mönkijän ajamiseen. Lisäksi ilmeni, että mönkijää ei oltu edes rekisteröity tieliikennekäyttöön.

Tapausta tutkitaan liikenneturvallisuuden vaarantamisena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta, liikennerikkomuksena ja ajoneuvorikkomuksena. HäSa

 

 

Fingerpori

comic

Näkoislehti

24.2.2020

Uusimmat