Lounais-Häme

Ale saa ihmiset edelleen liikkeelle - juhannus toimii vedenjakajana

Vanha kaava on alennusmyyntien suhteen rikottu jo vuosia sitten. Alea aloitellaan joissain tapauksessa reippaastikin ennen juhannusta ja se jatkuu pitkälle kesään.

-Sitten on vielä erilaisia välialennusmyyntejä, mid season saleja. Meilläkin on omien alennusten lisäksi vielä ketjun määrittelemät isot alennukset, Forssan Intersportin yrittäjä Saara Liukkonen listaa.

 

Intersportissa kesäale aloitettiin räväkästi. Useammasta hyllystä ja rekistä löytyi jo maanantaina tuotteita puoleen hintaan.

-Treeni- ja juoksuvaatetta on hyvin alennuksessa ja hyvillä prosenteilla. Samoin ulkoiluvaatetta – esimerkiksi kevättakit menevät hyvin viileämpinä kesäpäivinä, Liukkonen vinkkaa.

 

Naistenvaatteita ja asusteita myyvät MaiSan putiikin yrittäjä Maija Gisler nauraa neuletakkien käyneen tänä kesänä huomattavasti paremmin kaupaksi kuin shortsien.

-Mutta kyllä ne helteetkin tulevat sieltä, aivan varmasti!

MaiSan putiikki aloitti toimintansa viime syksynä, joten aikaisemmista kesäalennuksista ei ole yrityksen puitteissa kokemusta. Gisler on kuitenkin huomannut alesesonkien ajankohdan lavenneen selvästi.

 

Myös MaiSan putiikissa aloitettiin ennakkoale jo juhannusviikolla.

-Tänään on silti ollut todella vilkasta. Varmasti iso osa ihmisistä yhdistää juhannuksen edelleen alennusmyyntien alkamiseen ja lähtee siinä vaiheessa kaupoille.

-Forssassa oman osansa tekevät vielä mökkiläiset, joita tuntuu olevan paljon liikenteessä.

Alennusmyynnit tuovat kassaan oman piikkinsä, mutta muillakin tavoilla voi asiakkaita houkutella liikkeelle.

-Meillä on käytössä kanta-asiakasjärjestelmä, jonka kautta lähetämme tietoa tärpeistä ja tarjouksista. Myös lehtimainokset tehoavat hyvin.

 

Tammelalainen Maarit Ylitalo poikkesi putiikkiin ruokakauppaostosten yhteydessä. Ei tosin alennusmyyntien perässä.

-Olen miettinyt tiettyjen kenkien ostamista jo pitkään. Minulla on ollut vastaavanlaiset pari-kolme vuotta ahkerassa käytössä, ja ne alkavat myös näyttää siltä.

Kyseiset kengät ovat suhteellisen arvokas hankinta, mutta Ylitalo tietää, että niitä on turha odottaa aleen.

-En ole muutenkaan mikään alennusmyynneissä kiertelijä. Ostan silloin, kun tarvitsen. Jos lähden vain katselemaan, en yleensä edes löydä mitään.

 

Forssalainen Matti Suokas on toista maata. Hän tutki maanantaina Intersportin alennusrekkejä, mutta mitään tiettyä hankintaa ei ollut mielessä.

-Tulin katselemaan mitä on tarjolla. Sekä sisä- että ulkovaatteille on tarvetta. Olen aika pitkä ja minulla on pitkä selkä – se tuo haasteita sopivien paitojen löytämiseen.

Suokkaan sai liikkeelle nimenomaan tieto alennusmyyntien alkamisesta.

-Aika usein lähden katselemaan aletuotteita. Tuntuu, että nykyään on vähän aina jokin ale käynnissä. Normaalihinnalla ei oikein viitsisi enää edes ostaa tuotteita. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic