Lounais-Häme Jokioinen

Aleksanteri, 15, väsytti isänsä kanssa yli puoli tuntia lähes itsensä mittaista haukea Loimijoella

Aleksanteri Kreivi nosti Loimijoesta komean hauen, jolla oli mittaa 122 senttimetriä ja painoa 10,6 kiloa. Kuva: Mika Kreivi
Aleksanteri Kreivi nosti Loimijoesta komean hauen, jolla oli mittaa 122 senttimetriä ja painoa 10,6 kiloa.

Aleksanteri Kreivi oli isänsä Mika Kreivin kanssa vetouistelemassa sunnuntai-iltapäivällä Loimijoella. Vaulammilta Ypäjälle päin Aleksanterin virveliin tarttui jotain painavaa. Yli puolen tunnin väsytyksen jälkeen joesta nousi 1,22 metriä pitkä ja 10,6 kiloa painava hauki.

– Aleksanteri ei meinannut ensin lähteä mukaan, mutta sain sitten houkuteltua hänet. Aiemmin emme ole saaneet tuon kokoisia kaloja, mutta nyt oli niin sanottu haukikeli, joten odotuksia saaliista oli, ei toki tuon kokoisesta, Mika Kreivi kertoo.

Mika Kreivi suoritti kalan väsytyksen ja noston joesta. Hän kertoo huomanneensa heti, että nyt uistimeen on tarttunut normaalia isompi kala.

– Se yritti mennä moneen kertaan veneen alle. Meillä oli 10 kilon peruke, joten onneksi siima kesti kalan painon. Haaviin se ei mahtunut, joten kala pisti nostaa veneeseen koukulla. Kyllä siinä polvet tärisivät kun nähtiin, minkä kokoinen kala on kyseessä.

– Tuollainen saalis vaikutti pojan motivaatioon. Nyt ei tarvitse enää kysellä, lähdetkö mukaan, Mika Kreivi nauraa.

Hauki pääsi fileeksi Kreivien pakastimeen.

Suomen kaikkien aikojen suurin hauki, 18,8 kiloa, on pyydystetty verkolla Iin Oljärvellä vuonna 2009. Hartolan Tainionvirrassa virvelillä saadun hauen ennätyspaino on ollut 17,8 kiloa. FL

Uusimmat

Näkoislehti

1.10.2020

Fingerpori

comic