Lounais-Häme

Alitalo kesytti raakaa rautaa

Tammelan Ryskeen klassisen voimanoston mestaruuskisoissa nähtiin ilahduttavasti uusia ja uusvanhoja nostajia. Yksi näistä oli Ryskeeseen janakkalalaisesta TNT:stä siirtynyt Markus Alitalo, joka kokosi Vesihelmessä pidetyissä kilpailuissa mukavan 660 kilon yhteistuloksen alle 105 kilon painoluokkaan.

Jalkakyykystä nousi 230 kiloa, penkistä 160 kiloa ja maastanostossa 270 kiloa. Väkivahva Alitalo teki jokaisessa nostomuodossa vain yhden yrityksen, ja kaikki kolme nostoa onnistuivat.

-Tärkeintä oli tehdä tulos, ei tässä juuri kisoihin valmistauduttu, forssalainen Alitalo kertoi.

 

Alitalo on kolisutellut puntteja 20 vuotta ja palkintokaapissa junnuvuosilta SM-mitaleja, jopa kultainen sellainen. Raakavoimanoston suosion nousu sai hänet palaamaan Ryskeen riveissä kisalavoille.

-Silloin junnuna nostin varusteiden kanssa, mutta en ole ikinä oikein tykännyt niistä. Tämä raakapuoli on jees,Alitalo sanoi.

Alitalo aikoo nostaa helmikuussa Eerikkilässä käytävissä klassisen penkkipunnerruksen SM-kisoissa, vaikkei penkki kuulukaan miehen bravuureihin. Kovemmat tavoitteet ovat maaliskuussa käytävissä klassisen voimanoston SM-kisoissa Ylöjärvellä.

Oman painonsa hän yrittää pudottaa 105 kilon sarjan rajoista 94 kilon sarjaan.

-680 kilon kieppeille pitää nostaa, jos mielii SM-mitalia, totesi Alitalo, joka uskoo hyvänä päivänä pystyvänsä 700 kilon yhteistulokseen.

 

Tammelalainen Anita Reunanen on kokenut kisaaja voimapunnerruksessa, mutta klassinen puoli ja etenkin voimanosto ovat oudompia. Hän teki lauantaina Vesihelmessä kaikki kolme lajia ja tavoittelee kärkisijoja Eerikkilässä.

-Lähden Eerikkilään, kun kerran järjestetään omat SM-kisat. Ja klassinen penkkipunnerrus ja maksivoimapunnerrus ovat kuitenkin aika lähellä toisiaan, kertoi Reunanen, eikä sulkenut pois vaihtoehtoa, etteikö voisi jatkossakin kisata voimanostossa kaikissa kolmessa lajissa.

Toni Kuusikin nosti Vesihelmessä kaikki kolme nostomuotoa, vaikka on vankasti penkkaaja.

-Tuli sitä kyykkyä ja vetoakin tehtyä, kun yritin saada lisää lihaksia ja massaa, jotta olisin tarpeeksi iso 83-kiloisiin. Ei sitä lihasta kuitenkaan tarpeeksi tarttunut, naurahti Kuusi, joka aikoo jatkossa punnertaa tutussa 74 kilon sarjassa.

 

Vesihelmessä tuomaritehtävissä ollut Olli Skogberg iloitsi siitä, että Ryskeeseen on saatu uusia lupaavia nostajia, kuten Santeri Kankaanpää, Nenna Asp ja Saara Olkkonen.

-Uskon, että meiltä kilpailee Eerikkilän SM-kisoissa kymmenkunta nostajaa, Skogberg sanoi.

Hän on siellä itsekin tulessa, tavoite on ottaa mitali M50-sarjan 105 kilon painoluokassa. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic