Lounais-Häme

Alkoholilain muutokset näkyvät Altian tuloksessa - väkevien juomien ja viinien myynti vähentynyt

Helsinki
06.11.2018, 09:39

Talous

Alkoholiyhtiö Altian vertailukelpoinen liikevoitto laski hieman heinä-syyskuussa. Liikevoitto oli 6,6 miljoonaa euroa, kun vuotta aiemmin se oli 6,9 miljoonaa. Liikevaihto kasvoi hieman 85,7 miljoonaan euroon.
Altian toimitusjohtajan Pekka Tennilän mukaan alkoholilain ja -verotuksen muutokset ovat näkyneet väkevien alkoholijuomien ja viinin myynnin vähentymisenä Suomessa. Tennilä valittelee syksyn alussa ilmoitetuista uusista alkoholiverojen korotuksista.
– Alkoholin korkeampi verotus on omiaan lisäämään harmaata tuontia muista maista, Tennilä sanoo tulostiedotteessa.
Altian viennin kehitys on Tennilän mukaan ollut myönteistä, vaikka samaan aikaan esimerkiksi Ruotsin kruunun heikko kehitys on painanut kannattavuutta.
Altia odottaa vuoden viimeiseltä neljännekseltä paljon. Yhtiön mukaan loppuvuoden liikevaihto ja -voitto ovat yleensä huomattavasti muita vuosineljänneksiä suurempia.

Koskenkorvan tehtaalla riittävästi ohraa

Altia kertoo, että Koskenkorvan tehdas on saanut riittävästi ohraa. Vielä aiemmin tänä vuonna yhtiö varautui siihen, että raaka-aineiden saatavuudessa voisi olla ongelmia.
Ohran hinnannousu luo painetta kuluttajatuotteiden hinnankorotuksiin. Altia kuitenkin arvioi markkinatietojen perusteella, että ohran hintatrendi on laskeva.
Ohrasta valmistettava Koskenkorva-vodka on Altian tärkeimpiä tuotebrändejä.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic