Lounais-Häme Forssa

Alku etenee isoin askelin

Divarin suosikkeihin kuuluva BC Nokia jäi jalkoihin harjoitusturnauksen loppuottelussa.
Janette Hanni avasi sunnuntaina pistetilinsä Alun paidassa. KUVA: Lassi Puhtimäki

Forssan Alku emännöi voitokkaasti järjestämäänsä harjoitusturnausta Feeniksissä. Alku paransi ainakin sen kuuluisan pykälän lauantaisesta täpärästä Riento-voitosta ja selätti sunnuntaina turnauksen loppuottelussa 72–62 -voitolla 1. divisioonan suosikkeihin lukeutuvan BC Nokian.

Alku aloitti sunnuntaina terävästi ja vei ensimmäiset minuutit 6–0. Pirteästi pelaava Nokia ei tästä lannistunut, vaan otti kohta ohjat ja kävi vielä avausneljänneksellä 7 pisteen johdossa.

Alku löysi kuitenkin sentteri Ella Salmisen johdolla tehojaan, ja kun puolustuskin alkoi pitää, mentiin tauolle forssalaisjohdossa pistein 31–27.

Toinen puoliaika alkoi tasaisesti, mutta mitä pidemmälle peli eteni, sen vahvemmin peli alkoi kääntyä Alulle. Kova tempo näkyi molempien joukkueiden pelaajien liikkeessä, mutta nuori BC Nokia näytti lopulta väsyvän Alkua enemmän.

Viimeinen jakso oli jo kokonaan kotijoukkueen heiniä.

– On kovaa pelata seitsemällä pelaajalla, joten ei ole ihme, että vastustaja väsähti, totesi Alun luotsi Risto-Matti Rousku pelin jälkeen.

 

Alun peli oli sunnuntaina parempaa kuin kauden avauksessa lauantaina. Teeman mukaisesti tempo pysyä kovana läpi pelin, kaksinkamppailut hoidettiin pääsääntöisesti kotiin ja nyt hyökkäyskin toimi lauantaita paremmin.

Kaikki kahdeksan Alun pelaajaa pääsi sunnuntaina pisteille. Ella Salminen oli jälleen tehokkaana korin alla, hän pussitti 22 pistettä ja napsi 13 levypalloa, joista 10 hyökkäyspäässä.

Hanna Vapamaa heitti Alulle 13 pistettä ja Anni Ajanko 10. Alku oli selvä ykkönen levypalloissa, jotka se vei 52–41.

Nokiasta Ilona Äijänen upotti 15 pistettä ja Karoliina Kerilahti 12. Hyvin yhteen pelaavalle joukkueelle on helppo povata menestystä alkavaan 1. divarikauteen.

– Tämä oli meiltä parempi peli kuin lauantaina, etenkin hyökkäys toimi paremmin. Otimme taas askeleen eteenpäin, Rousku totesi.

Alun joukkue täydentyy ensi viikon lopulla, kun amerikkalaisvahvistukset ja sentteri Elli Koskinen saapuvat Forssaan. Ennen lokakuussa alkavaa liigaa ennen joukkue pelaa vielä kaksi harjoituspeliä. Alku kohtaa HBA:n 20. syyskuuta ja 28. syyskuuta vastaan tulee Honka.

 

Harjoitusturnauksen jumbofinaalissa Alun lauantaina tiukoille laittanut Turun Riento murskasi vielä viime kaudella naisten Korisliigaa pelanneen Äänekosken Huiman lukemin 74–31. Riento tukki hyvin keskustan, eikä hentoisilla Huima-pelaajilla ollut olkapäitä tunkea korin alle. Kun kaukoheitotkaan eivät uponneet, jäi perinteisen mestaruussarjaseuran pistesaalis vaatimattomaksi.

Rajusti nuorentuneella Huimalla ei ole riveissään yhtään viime kauden avausviisikon pelaajista, joten paluuta huipulle ei haeta lyhyemmän kaavan mukaan. FL

Uusimmat

Näkoislehti

29.9.2020

Fingerpori

comic