Lounais-Häme

Alku heitti ennätyspisteitä

Alku otti naisten Korisliigassa kauden toistaiseksi suurimman voittonsa ja sivusi ennätyspisteitään, kun se päihitti Espoo Basket Teamin helposti 98-74 (53-32).

Voitolla Alku piti paikkansa liigan kärkikolmikossa Hyvinkään Pontevan ja Espoo Unitedin kanssa. Joukkueet ovat ensimmäisen runkosarjakolmanneksen jälkeen tasapisteissä seitsemällä voitollaan.

 

Kuten numerot kertovat otti Alku eilen kauden tähän asti helpoimman voittonsa. Sarjan peräpäähän kahdella voitolla jäänyt EBT ei pystynyt uhkaamaan kotivoittoa missään vaiheessa.

Alku karkasi jo toisella neljänneksellä 23 pisteen johtoon. Suurimmillaan ero kasvoi kolmannen jakson lopulla 35 pisteeseen.

Alku olisi samalla tahdilla rohmunnut pitkälti yli sata pistettä ja lähes 50 pisteen eron, mutta isompien ennätysten sijasta se peluutti lopussa vähemmille minuuteille jääneitä nuoriaan. Näin Jenna Toivonen, Sanni Katila ja Elsa Mäkelä pääsivät tekemään ensimmäiset liigapisteensä.

Alun varsinaiset tehot keskittyivät taas amerikkalaisnelikolle, joka teki pisteitä tasaisesti. Ashley Clark heitti 22, Kiana Johnson ja Janette Lane 19 sekä Tyonna Snow 17 pistettä.

Alun tahtia ei pahemmin haitannut se, että kapteeni Hanna Vapamaa haki taas heittoaan, nyt lukemin 7/0.

– Pelasimme tänään hyvin. Toteutimme sovittua taktiikkaa ja teimme myös puolustuksessa paljon töitä, myhäili Alun valmentaja Jari Marjamäki, jolla on syytä tyytyväisyyteen myös sarjatilanteeseen.

– Jaamme kärkipaikkaa ensimmäisen runkosarjakolmanneksen jälkeen. Seitsemällä voitolla olemme käytännössä jo varmistaneet sarjapaikkamme. Toisella runkosarjakierroksella pyrimme varmistamaan paikan pudotuspeleihin ja kolmannella hankkiutumaan hyviin asemiin loppupelejä varten, Marjamäki suunnitteli.

 

EBT:llä riittää miettimistä, kun se lähti parin viikon maajoukkuetauolle viiden pelin tappioputkessa. EBT hävisi viikko sitten kotonaan Vimpelille peräti 44 pistettä.

– Meillä ei ollut missään vaiheessa sijaa päästä Alun vauhtiin. Alku liikkui ja puolusti hyvin. Se on parhaimmillaan nimenomaan liikkuvassa pelissä, jossa me emme pysyneet mukana, myönsi EBT:n valmentaja Niko Hellman.

Lotta Eräkangas nousi vieraiden parhaaksi 20 pisteellä. Joukkueen ainoa vierasapu Morgan Bailey teki 15 pinnaa. FL

 

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti