Lounais-Häme

Alku kellisti helposti Peli-Karhut

 

Alku otti naisten Korisliigan kauden ensimmäisestä kotipelistään helpon voiton, kun se kellisti Kotkan Peli-Karhut 78-63 (37-29).

Alku hallitsi peliä alusta asti, kun se karkasi parissa minuutissa 10-0 johtoon.

24-11 tilanteessa kotijoukkueen heittopeli herpaantui toviksi ja PeKa pääsi peliin mukaan.

Alku piti kuitenkin johtoa koko ajan eikä kotivoitto ollut käytännössä vaarassa missään vaiheessa. Peli ratkesi lopullisesti neljännen jakson alussa, kun forssalaisjohto kasvoi 20 pisteeseen.

 

Alun korinteosta vastasi amerikkalaiskvartetti. Kiana Johnson upotti viisi kolmosta ja teki 28 pistettä hyvällä prosentilla. Pelinrakentaja raapi ohimennen myös kymmenen levypalloa.

Ashley Clark heitti 19 pistettä, Tyonna Snow 12 ja parhaalla prosentilla harvemmat paikkansa hyödyntänyt sentteri Janella Lane kymmenen pinnaa.

Hanna Vapamaan heitto takkuili niin, että kapteeni suti kaikki 14 pelitilanneheittoaan ohi. Vastapainoksi Vapamaa dominoi puolustuspäässä ja repi yhteensä peräti 16 levypalloa.

– Teimme nopeista hyökkäyksistä ja hyökkäyslevypalloista 31 pistettä PeKan viittä vastaan. Nuo olennaisimmat lukemat ratkaisivat pelin, totesi Alun valmentaja Jari Marjamäki.

– Olen tyytyväinen pelaajiin. Amerikkalaiset pelaavat joukkueelle ja junioritkin osaavat pelata, valmentaja lisäsi.

 

PeKa aloitti sarjan niukalla kotivoitolla Vimpelistä, mutta eilisen perusteella kotkalaisille voi ennustaa yhtä tukalaa kautta kuin mitä edellinenkin oli.

PeKalla on aiemmista vuosista poiketen vain kaksi amerikkalaispelaajaa eikä uusi valmentaja Roope Mäkelä luvannut varmuudella ulkomaalaisosastolle lisäystä.

– Olemme harjoituspelit mukaan lukien hävinneet joka kerta levypallot selvästi ja niin kävi nytkin, kun Alku vei 20 levyriä enemmän. Paremmasta joukkueesta ei ollut epäselvyyttä missään vaiheessa, Mäkelä tunnusti.

PeKan tehokkain oli 37-vuotias konkari Amanda Lassiter 17 pisteellä. Juta Jahilo palasi vanhaan kotihalliinsa PeKan paidassa 12 pisteen teholla. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti