Lounais-Häme

Alku kesti kolme jaksoa Kotkassa PeKaa vastaan

Puolustava mestari voitti jo yhdeksännen kerran peräkkäin.
Emily Kinneston oli Kotkassa Alun tehokkain 20 pisteellä. Kuva: Jorma Jyrkila

Alku sinnitteli Peli-Karhujen kyydissä lähes kolme erää, mutta joutui taipumaan 77-65 (36-37), kun joukkueet palasivat naisten Korisliigan pariin joulutauolta Kotkassa.

– Olen aivan tyytyväinen siihen miltä peli näytti, mutta parempi pitää tietysti olla, jos PeKan aikoo voittaa, Alun päävalmentaja Risto-Matti Rousku totesi.

Hallitseva naisten Korisliigan mestari voitti nyt jo yhdeksännen kerran peräkkäin.

– PeKa näyttää saaneen palapelin palaset kovin mukavasti kohdalleen, Rousku ihaili.

Alkukaan ei ollut huono. Se oli niskan päällä taukoon asti, ja tilanne oli tasan (44-44) vielä kolme ja puoli minuuttia ennen kolmannen erän loppua.

– Taukoon asti puolustettiin hyvin. Tiedettiin, että PeKa tulee kopista vahvasti, mutta päästettiin heidät tekemään muutama helppo kori, Rousku totesi.

Avauspuolikkaalla Alku pystyi käyttämään PeKan pehmeyden hyväkseen. Se vei levypallot taukoon mennessä (25-17) ja hyökkäyspäässä murskaavasti (9-1).

– Forssa on hyvä joukkue. Jouduin pitämään kauden ensimmäisen kovasanaisen keskustelun tauolla. Olin todella pettynyt asenteeseen ensimmäisellä puolikkaalla, PeKan päävalmentaja Roope Mäkelä suomi omiaan.

PeKa ryhdistäytyi ja voitti lopulta selvällä erolla. Ratkaisu nähtiin, kun Alku törmäsi PeKan tiivistyneeseen puolustukseen, ja samalla PeKa onnistui monen pelaajan voimin kolmen pisteen kaaren takaa.

PeKa kasvatti johtonsa enimmillään 16 pisteeseen (66-47). Alku nousi vielä 10 pisteen etäisyydelle (71-61) kolme minuuttia ennen loppua, kun PeKa lopetti pelaamisen liian aikaisin.

– Peruspuolustus oli sinänsä hyvää, kun vastustaja jää 65 pisteeseen. Puoliajan jälkeen saimme levypallopelin kuntoon, Mäkelä sanoi.

Kahdeksan pistettä Alulle tehnyt Ella Salminen ei hänkään osannut olla apeana tappiosta huolimatta.

– En ole mitenkään pettynyt, enkä edes huolissani. Meidän olisi pitänyt tehdä tietyt pienet asiat paremmin, Salminen sanoi.

PeKan pienikokoinen takamies Brooke McCarty ja Noora Järvikangas johdattivat kotijoukkueen viimeiseen erään kahdeksan pisteen (55-47) johdossa.

– Kyllä PeKa naulasi aika monta kovaa kolmosta ratkaisuvaiheissa, Salminen totesi.

PeKan kapteeni Laura Lehtoranta heitti puolestaan kaikki kolme kolmostaan pussiin.

– Olimme alussa laiskoja puolustuksessa, mutta puoliajan jälkeen aggresiivisempia. Saimme stoppeja ja pallo liikkui paremmin ja teimme pesäeron kolmosilla, Lehtoranta tiivisti.

Alun paras pistenainen Emily Kinneston (20/7) teki pisteensä hyvällä tarkkuudella. Mia Loyd jäi kauden alhaisimpaan pistesaldoon (16/10), kun vastassa oli PeKan Brittany Starling. Hanna Vapamaa nappasi 10 levypalloa. FL

Uusimmat

Näkoislehti

22.9.2020

Fingerpori

comic