Lounais-Häme Forssa

Alku kuittasi murskatappionsa Hongalle

Espoossa kärsitty 30 pisteen vierastappio kääntyi Forssassa 35 pisteen kotivoitoksi.
Alun Ella Salminen rynnii kohti koria. Kuva: Lassi Puhtimäki

Alku kuittasi vieläpä korkojen kera marraskuussa naisten Korisliigassa Tapiolassa Hongalle kärsimänsä 30 pisteen tappion, kun lauantainen kotipeli Honkaa vastaan tuotti Alulle kauden toistaiseksi suurimman voiton 35 pisteen erolla. Alku otti neljännen peräkkäisen kotivoittonsa tuloksella 84-49 (39-29).

Alku hallitsi peliä koko ajan. Se repäisi jo ensimmäisellä neljänneksellä kymmenen pisteen johdon, joka kasvoi toisella jaksolla suurimmillaan 15 pisteeseen.

Peli ratkesi lopullisesti kolmannella jaksolla, jonka päätteeksi eroa oli 19 pistettä. Viimeisellä kympillä kun Honka oli jo kaadettu vieraat jäivät viiteen pisteeseen ja Alku kaunisteli 19-5 jaksovoitolla kauden suurimmat voittolukemansa.

Alulta löytyi paljon onnistujia, kun kaikki kymmenen pelaajaa pääsivät pisteille. Seitsemän peluria nakkasi kolmosen, joita Alku pussitti täyden tusinan.

Mia Loyd oli taas Alun tehokkain komealla 31 pisteen saaliilla. Loyd keräsi pisteensä hyvällä 63 prosentin heittotarkkuudella, joka oli yli kolme kertaa parempi kuin keskiviikkoisessa HBA-pelissä.

Loydin lisäksi Hanna Vapamaa pääsi kaksinumeroisiin pisteisiin 11 pinnalla. Seitsemän pistettä napsinut Meral Bedretdin rynni pelinrakentajana poikkeuksellisen pirteästi.

– Tämä oli meiltä kauden ehjin 40-minuuttinen etenkin pakkipäässä. Pääsimme hyvin häiritsemään Hongan heittoja. Kun puolustus toimi, oli hyökkääminenkin helppoa, totesi Alun valmentaja Risto-Matti Rousku.

Sarjataulukossa toiseksi viimeisenä oleva Honka oli tällä kertaa huono. Espoolaisten heittopeli oli onnetonta, kun 34 kolmosesta osui vain kolme ja kaikkien pelitilanneheittojenkin prosentti jäi 26:een. Hongan panosta heikensi joukkueen tehokkaimman kotimaisen pelurin Roosa Lehtorannan puuttuminen.

Vain Hongan amerikkalaiskaksikko sai jotain aikaan, kun Sidney Crook heitti 17 ja Alexyz Vaioletama 13 pistettä.

– Olemme olleet sarjan paras kolmen pisteen heittojoukkue, mutta tänään olimme huonoin. Olimme huonoja monella muullakin tavalla niin, että on vaikea keksiä tästä pelistä mitään positiivista. Alku hyökkäsi hyvin alusta asti ja vaikeudet lisääntyivät, kun emme saaneet Mia Loydia kiinni, murehti Hongan valmentaja Kimmo Kujansivu. FL

Uusimmat

Näkoislehti

11.8.2020

Fingerpori

comic