Lounais-Häme

Alku menetti kotiedun

Alku ei saanut kotietua ensi viikolla alkaviin naisten Korisliigan puolivälieriin.

Alku hävisi runkosarjan viimeisen pelinsä, kun Espoo Basket Team haki Forssasta 22 pisteen voiton lukemin 77-55 (34-33).

Toisaalta voittokaan ei olisi tuonut Alulle kotietua, kun Kotkan Peli-Karhut murjoi eilen Äänekosken Huimasta 39 pisteen vierasvoiton.

Viidenneksi runkosarjassa sijoittunut Alku aloittaa puolivälierät neljänneksi päätynyttä PeKaa vastaan tiistaina Kotkassa. Kolmesta voitosta ratkeava ottelusarja jatkuu torstaina Forssassa ja lauantaina Kotkassa.

Toisessa puolivälieräparissa kohtaavat Espoo United ja nousija Kouvottaret.

Ottelusarjojen voittajat etenevät välieriin, jonne runkosarjan kärkikaksikko Hyvinkään Ponteva ja Lappeenrannan Catz pääsi suoraan.

 

Alku jäi eilen alussa tappiolle, mutta nykäisi vielä ensimmäisellä neljänneksellä kymmenen pisteen johdon, jonka se menetti toisella jaksolla.

Peli kääntyi EBT:lle kolmannen jakson alussa, kun se vei jakson ensi minuutit puhtaasti 14-0. Alku ei enää tuon jälkeen tavoittanut vieraiden johtoa.

Alun pelin pitää parantua eilisestä rutkasti, jotta se pystyisi ensi viikolla horjuttamaan Peli-Karhuja. Alun hyökkäyspelin tuhosi heikko heittotarkkuus, mutta ennen kaikkea joukkuepelin puute, joka johti sooloiluun ja väkisin puskemiseen.

Alun heittotilasto jäi murheelliseksi, kun ratkaisijat eli amerikkalaisnelikko sai 45 heitostaan vain 11 koriin. Robin Murphy pääsi ainoana kaksinumeroisiin pisteisiin 11 pinnallaan.

– Olemme keskittyneet uusien pelaajien kanssa kolme viikkoa ensi tiistaihin, jotta yltäisimme hyvään peliin PeKaa vastaan. Meille tuli nyt ongelmia kun peli meni fyysiseksi. Se näkyi hyökkäyspäässä karmeasti, totesi Alun valmentaja Jari Marjamäki.

 

Ilman panosta pelanneiden espoolaistenkaan heittopeli ei häikäissyt, mutta joukkue pussitti sentään yhdeksän kolmosta ja sai parempia ratkaisupaikkoja ajoittain terävällä pallonliikkeellä, joka Alulta puuttui käytännössä kokonaan.

– Tämä oli meille kauden viimeinen ja merkityksetön peli. Tällaisessa tilanteessa joskus keskittyminen katoaa tai sitten pelataan vapautuneesti. Meille sattui tuo jälkimmäinen ja onnistumisia tuli paljon, totesi EBT:n valmentaja Niko Hellman. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic