Lounais-Häme

Alku on selkä seinää vasten

 

Forssan Alku on nyt naisten Korisliigassa tiukan paikan edessä. Lauantaina on voitettava Kotkassa, jotta kausi jatkuu, sillä FoA kärsi toisen tappion Peli-Karhuja vastaan puolivälierissä. Alku oli kotiareenallaan paljon pirteämpi kuin avauspelissä Kotkassa, mutta kahden vierasjoukkueen pelaajan piteleminen oli forssalaisille ylipääsemätön paikka.

Nuo pelaajat olivat 33 pistettä murhaavalla tarkkuudella nostellut Akilah Sims ja pelin kolmosillaan käytännössä ratkaissut Amanda Lassiter.

-Edes toinen heistä olisi pitänyt saada paremmin kiinni. Jos pelaamme paikkaa, saamme Simsin kuriin, mutta Lassiter jää auki. Jos pelaamme miespuolustusta, Lassiter pysyy ruodussa, mutta Simsille ei tahdo löytyä riittävän hyvää puolustajaa, tiivisti Alun puolustuspään ongelmat päävalmentaja Jari Marjamäki.

Hän myös muistutti, että kahteen pisteeseen jäänyttä Roosa Lehtorantaa ei voi jättää auki, vaikka Alku hänet on kauden viidessä kohtaamisessa hyvin onnistunutkin jäädyttämään.

Kuten Marjamäki huomautti, kotijoukkue pysyi vieraiden mukana mainiosti pelin kahdeksasta viisiminuuttisesta seitsemän. Toisen erän ensimmäiset viisi minuuttia Alku hävisi 5-15 ja sitä kotijoukkue ei kestänyt, sillä tuosta eteenpäin PeKa pystyi pitämään eron aika tasaisesti 10 pisteessä.

-Ei saatu Alulta niskaa taitettua missään vaiheessa. He pelasivat paljon paikkaa, mutta me maltoimme pyörittää palloa ja pelata monipuolisesti. Pitkään näytti ettei kaukoheittomme uppoa, mutta Lassiter ratkaisi lopulta pelin, Peli-Karhujen valmentaja Roope Mäkelä analysoi.

-Meillä on kolme hyvää ja riittävän erityylistä jenkkiä sekä hyvät kotimaiset. Loistava joukkue, jossa on hyvä henki. Tämän porukan kanssa on upea tehdä töitä, tuli voitto tai tappio, juuri jatkosopimuksen Peli-Karhujen kanssa tehnyt Mäkelä iloitsi.

Pari kertaa kolmosen takaa tällä kertaa osunut Hanna Vapamaa löysi pelistä toisenkin ratkaisevan asian Simsin ja Lassiterin tykkipelin lisäksi.

-Hävisimme levypalloja, joista vastustaja pääsi nostelemaan helppoja koreja, hän harmitteli.

Alun jenkeistä Ashley Clark oli jälleen selvästi parhaalla pelipäällä ja heitti 16 pistettä, vaikka kakkosten osumatarkkuu melko vaatimattomaksi jäikin. Hyvä oli myös Robin Murphy, joka piti Alkua pitkään pelissä muutamalla päätösjakson tärkeällä ja kovalla korillaan.

Kiana Johnson on kadottanut alkukauden loistokkuutensa johonkin ja vaeltelee välillä pitkiä toveja kentällä kuin varjojen mailla. Pahiten petti Tyonna Snow, jonka puolustuspelaaminen on usein näennäistä ja laiskaa, hyökkäyspäässä touhu menee väkisin puurtamiseksi ja yksin yrittämiseksi. Snow osui kaaren takaa kerran kuudesta yrityksestä ja kuudestatoista kahden pisteen yrityksestä vain kolme meni sisään.

Ennen lauantain kohtaamista ei Alun valmennus ihmeitä pysty tekemään, mutta jotain Marjamäen on yritettävä.

-Perjantaina harjoitellaan klo 16.30. Ne tulevat treeneihin, jotka uskovat yhä voittoon ja ne eivät tule, jotka eivät usko. En tiedä, onko meillä sellaisia pelaajia. Lauantain peliin joka tapauksessa rotaatio muuttuu ja eri pelaajia aloittaa pelin kuin tänään. Vielä en tiedä kuka aloittaa kentällä ja kuka penkillä, Marjamäki päätti. FL

 

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic