Lounais-Häme

Alku pääsi vain lähelle pronssia

 

Forssan Alku ei onnistunut katkaisemaan neljäntoista vuoden pituiseksi venynyttä mitalitonta aikakauttaan naisten pääsarjassa.

Alku pääsi kyllä eilen lähelle voittoa pronssipelissä Äänekosken Huimaa vastaan, mutta viiden pisteen kotijohto kääntyi loppuhetkillä yhtä suureen vierasvoittoon ja Huiman mitalijuhliin.

Alun tuorein mitali on pronssi vuodelta 2002. Eilinen peli oli Alulle kolmas peräkkäinen hävitty pronssiottelu vuosien 2012 ja 2013 jatkeeksi.

Huimalle pronssi oli jo seitsemäs mitali tällä vuosituhannella 2003 mestaruuden, 2002, 2006, 2012 ja 2015 hopeiden sekä 2007 pronssin jatkeeksi.

 

Huima otti ensimmäisellä puoliskolla ohjat kovalla kaukoheittopelillä. Se upotti yhdeksän kolmosta, jotka toivat 42-34 taukojohdon.

Kolmannen jakson alussa vierasjohto kävi kymmenessä pisteessä, kunnes Alku nousi jakson puolivälissä Noora Järvikankaan kolmosilla kolmen pisteen päähän.

Viimeisen neljänneksen puolivälissä Alku nousi tasalukemiin ja kolme minuuttia ennen loppua 61-58 johtoon Candice Warthenin kolmosella.

Feeniksiin alkoi tulla mitalijuhlan virettä, kun Crystal Leary nosti Alun viiden pisteen 63-58 johtoon toiseksi viimeisellä minuutilla. Alku menetti kuitenkin pelin ja mitalin parilla läheltä piti korilla sekä pallonmenetyksillä, joiden myötä Huima vei loppupelin tylysti 12-2.

Ratkaisevan korin nakkasi 23 sekuntia ennen loppua hyökkäysajan viime sekunneilla huimalla kolmosella vieraiden laitahyökkääjä Jazmine Perkins.

– Onneksi meille tuli lopussa onnistumisia. Etenkin Perkins ratkaisi meille voiton, totesi Huiman valmentaja Mervi Nurmi.

Nurmen mukaan mitali maistui Huimalle kuin kulta.

– Meillä oli niin kamala kausi. Kun amerikkalaispelaajia vaihdettiin kesken kauden jouduimme aloittamaan kaiken ikään kuin alusta.

17 pistettä tehneen Perkinsin lisäksi toinen kesken kauden tullut vahvistus Sequioia Holmes nousi ratkaisijaksi 19 pisteellä. 45-vuotias Kenya Robinson haki heittoaan (16/3), mutta kahmi 13 levypalloa.

Alusta Warthen heitti 24 pistettä. Leary keräsi 10 pistettä ja 19 levypalloa.

– Pelasimme ihan hyvän ottelun. Jos Perkins pistää noin vaikean heiton lopussa koriin, suon Huimalle voiton, tunnusti Alun valmentaja Jari Marjamäki.

– Meillä oli ensimmäisellä puoliskolla vaikeuksia Huiman heittopelin ja myös oman hyökkäyksemme kanssa. Toisella puoliskolla saimme pelaajavartioinnilla Huiman kolmoset pois. Meillä oli lopussa hyviä ratkaisupaikkoja, mutta heitot lipsahtivat ulos ja peli kääntyi Huimalle, Marjamäki harmitteli. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti