Lounais-Häme

Alku päätti kauden murskavoitolla

Alku päätti naisten korisliigakauden odotetusti ylivoimaisella kotivoitolla, kun vain yhden pelin voittanut ja jumbosijan myötä 1. divisioonaan putoava Äänekosken Huima kaatui murskaluvuin 94-46 (41-9).

Alku teki pelin selväksi jo ensimmäisellä kympillä voitettuaan sen 23-5. Puoliajan tulos oli vielä tylympi 41-9.

Alku pelasi vapautuneesti ja onnistumisia tuli koko kahdeksikolle. Jokainen pelaaja kiskaisi koriin muun muassa vähintään yhden kolmosen, joita Alku upotti kaikkiaan 13.

Mia Loyd keräsi päätöspelissä harvinaisen ja muhkean tripla-tuplan eli 15 pistettä, 22 levypalloa ja 15 koriin johtanutta syöttöä.

Alun paras korintekijä oli Hanna Vapamaa 18 pisteellä. Kaksinumeroisiin pisteisiin pääsivät myös Alexandra Green (16), Julia Heinonen (14) ja Minna Sten (11).

– Kun puolustuksemme on toiminut olemme pitäneet kärkijoukkueitakin ahtaalla. Nyt pelasimme hyvällä asenteella täydet 40 minuuttia, vaikka kyseessä oli päätöspeli, totesi Alun valmentaja Risto-Matti Rousku.

Alku ja Rousku ovat sopineet valmennussopimuksen jatkosta myös ensi kaudelle.

Alku voitti runkosarjan 27 pelistään yhdeksän ja päätyi kymmenen joukkueen sarjassa kahdeksanneksi.

Alun murskavoittoa helpotti Huiman pelaaminen kotimaisin ja nuorin voimin. Joukkueen amerikkalaispelurit ovat jo lähteneet ja maanantaina 48 vuotta täyttänyt Kenya Robinson päätti hänkin 21 vuotta sitten alkaneen uransa Suomessa keskiviikkoiseen kotipeliin. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic