Lounais-Häme Forssa

Alku piinasi naisten Korisliigan kärkijoukkuetta

Hyvinkään Ponteva jatkoi täpärästi voittoputkeaan.
Alun Mia Loyd keräsi kauden ennätyspisteensä 33.

Alku piinasi naisten Korisliigaa seitsemän pelin voittoputkella johtavaa Hyvinkään Pontevaa loppuun asti kotipelissään Feeniksissä.

Ponteva vahvisti lopulta liigajohtoaan tuloksella 91-82 (51-37).

Edellisessä pelissään Alku oli lähellä yllättää edelliskausina useita mestaruuksia napanneen Catzin Lappeenrannassa ja nyt oli toissa kauden mestari Ponteva ajoittain hätää kärsimässä Forssassa.

Alku jäi ensimmäisellä puolikkaalla 14 pistettä tappiolle Pontevan naulattua kovia kaukoheittoja huomattavasti Alkua tarkemmin.

Alku ei kuitenkaan lannistunut, vaan sai kolmannella jaksolla kirivaihteen päälle. Se sai hillityksi myös Pontevan heittopeliä ja matsi alkoi tasoittua.

Kotijoukkueen kiri jatkui neljännellä jaksolla ja huipentui viimeisellä minuutilla siihen, kun Mia Loyd nosti korilla ja vapaaheitolla Alun pisteen päähän 82-83 tilanteeseen. Tuon jälkeen Ponteva vei lopun 8-0 ja varmisti voittonsa.

Alku joutui pelaamaan lopun ratkaisuhetket ilman aloitusviisikon takapelaajiaan, kun Emily Kinnestonin virhetili täyttyi ja Meral Bedretdin sai jo ennen puoliväliä kovan tällin törmäystilanteessa ja huilasi loppuajan pukuhuoneessa.

Alun ykkösenä kunnostautui taas Mia Loyd, joka palkittiin pelin alussa Korisliigan kuukauden pelaajana. Loyd keräsi kauden piste-ennätyksensä 33 ja haali lisäksi 13 levypalloa. Kinneston heitti ennen viidettä virhettään 15 pistettä.

Alun uusi pelaaja Meriem Eerikinharju lavensi odotetusti rotaatiota 26 peliminuutillaan, joiden aikana hän viimeisteli kymmenen pinnaa.

Alun sentteri Ella Salminen ansaitsi erikoismaininnan viime keskiviikkona 20-vuotisen maajoukkueuransa päättäneen Taru Tuukkasen vartioijana. Tuukkanen jäi kuudella pisteellään alle puoleen kauden pistekeskiarvostaan.

– Vastassa oli sarjan paras joukkue, mutta ylsimme hyvään voittotaisteluun. Roikuimme hyvin loppuun asti, mutta Ponteva ansaitsi voittonsa. Olen kyllä tyytyväinen peli-ilmeeseemme, kehui Alun valmentaja Risto-Matti Rousku.

Pontevan tehokkaimmaksi nousi liigan pistepörssiä ennen tätä peliä johtanut Randi Brown 20 pisteellä. Nyt kärkipaikka palautui Loydille.

– Alku oli niin hyvä kuin kuvittelimmekin. Pelasimme erinomaisen ensimmäisen puoliskon, jonka jälkeen monella vastustajalla olisivat jo päät painuneet, mutta ei Alulta. Meille tuli loppua kohden hölmöilyjä, mutta olen tosi tyytyväinen työntekoomme ja laajalla rintamalla tulleisiin onnistumisiin, totesi Pontevan valmentaja Miikka Sopanen. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

27.2.2020

Uusimmat