Lounais-Häme

Alku porskuttaa sarjan kärjessä

 

Forssan Alku pitää naisten Korisliigan kärkipaikkaa ainoana puhtaan pelin joukkueena. Sarja on toki vielä alkuvaiheessa, mutta Alku on jo näyttänyt, että sillä kaikki saumat menestyä erinomaisesti tällä kaudella.

Edellisestä sarjan piikkipaikasta on Alullakin jo aikaa.

-Kerran taisimme johtaa yhden kierroksen jälkeen sarjaa Vanessa Housen pelatessa joukkueessa, kun voitimme avauspelimme suurinumeroisesti. Siitä kun olemme kolmen kierroksen jälkeen johtaneet sarjaa, on paljon pidempi aika, taidetaan mennä seitsemän peräkkäisen mestaruuden aikaan 1990-luvulle, muistelee Alun valmentaja Jari Marjamäki.

Alku on onnistunut ilmeisen hyvin amerikkalaisten ja kotimaisten pelaajien hankinnassaan. Joukkue on tehnyt sarjassa ylivoimaisesti eniten pisteitä, joten ainakin heittopeli on ollut kuosissa.

-Keskityimme tarkasti jokaisen pelaajan hankintaan. Emme ottaneet ketään joukkueeseen vain ottamisen vuoksi. Onnistuimme saamaan joukkueeseen hyviä pelaajia ja hyviä ihmisiä. On helpompi saada aikaan hyvä joukkue, jos hyvä pelaaja on myös hyvä ihminen, Marjamäki painottaa.

FoA on voittanut ensimmäisillä kierroksilla Kouvottaret, Peli-Karhut ja HBA Helmen. Vaikka forssalaiset ovat ottaneet peleistä varsin selvät voitot, Marjamäki myöntää, ettei joukkueen peli ole vielä valmista.

-Emmehän me vielä mitenkään loistavasti ole pelanneet. Joukkuepelaamisessa on vielä paljon tekemistä molemmissa päissä salia.

Marjamäki muistuttaa, että Alulla on sarjan toiseksi kokemattomin joukkue. Vain HBA Helmi on Alkua nuorempi.

Marjamäki haluaa kehittää peliä rauhassa, eikä hätiköidä joukkueen kanssa.

-Sehän ei ratkaise, mikä joukkue on kunnossa nyt, vaan mikä joukkue on paras keväällä.

Alun nykyinen iskukyky joutuu todelliseen testiin sunnuntaina, kun joukkue kohtaa naiskorista Suomessa viime vuodet hallinneen Catzin Lappeenrannasta. Viisi viimeistä Suomen mestaruutta voittanut Catz taipui viime viikonloppuna yllättäen kotikentällään Vimpelin Vedolle 52–60.

Catz on sarjassa kolmantena. Sen ja Alun väliin mahtuu Veto.

-Onhan se kiva kohdata Catz kerrankin näin, että me olemme heitä edellä sarjataulukossa. Ei ole mitään syytä, miksemme voisi voittaa sunnuntaina, Marjamäki sanoo.

Catz pelasi Vetoa vastaan ilman alaraajavaivaista Lena Reshetkoa ja kolmatta jenkkiään Chandrea Jonesia, jonka pitäisi Australian-kauden jälkeen saapua Suomeen vasta 20. lokakuuta.

-Pelin lähtöasetelmiin vaikuttaa paljon se, onko Reshetko pelikunnossa ja onko Jones lennätetty jo Suomeen.

Alku-Catz alkaa Feeniksissä kello 17. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti