Lounais-Häme

Alku romahti Espoossa kauden suurimpaan tappioonsa

Honka otti 30 pisteen voiton.
Emily Kinnestonin kauden ennätyspisteet 27 eivät auttaneet Alkua Espoossa.

Vaikka pelit eivät ole veljiä keskenään, tuli naisten Korisliigan kamppailu Honka-FoA viime tammikuulta, jolloin Honka pieksi forssalaiset 43 pisteellä, väkisinkin mieleen keskiviikkona Tapiolassa.

Honka kun jyräsi nyt täysin odottamattomasti 30 pisteen 104-74 rökälevoiton vieraistaan. Alun hyvän syyskauden jälkeen tämä oli lähes shokki. Pahimmillaan eroa oli 36 pistettä.

Alun valmentaja Risto-Matti Rousku ei säästelly omiaant:

– Me olimme ihan lapasia. Jalat ja asenne eivät olleet pelipaikalla vaan vedettiin puolivaloilla, jos edes niilläkään. Parempaa jälkeä ei tämän jälkeen voinut odottaakaan. Meidän on mentävä itseemme, muutos pitää tapahtua.

 

Honka oli vastaavasti toisesta ääripäästä, innokas ja rohkea. Silloin kaikki yleensä onnistuu. Nytkin joukkue latoi pelitilanneheitot 60 prosentin tarkkuudella (Alku 40,3 %). Ja kolmosetkin tuntuivat sujahtelevan vaikka mistä sisään, 31 laakista 15 naruihin.

Ottelu kirkkain tähti oli maajoukkuepelaaja Roosa Lehtoranta, 27 pointsia. Lehtorannan kolmosetkin olivat huikeasti 7/9 ja lisäksi kirjattiin seitsemän syöttöä sekä ottelun korkein tehoindeksi +35. Myös nuorten Minna Malin ja Aino Airaksisen esitykset olivat priimaa.

Alku esitteli siis heikomman puolensa, esimerkiksi kauden hyvin pelannut Hanna Vapamaa oli aivan pihalla ja heitoissakin (1/8) roiskimispäällä.

Puhtaat paperit saa oikeastaan vain Emily Kinneston. Hänellä oli intoa ja tarkkuuttakin, valitettavasti sillä ei tätä matsia käännetty.

Ella Salminen on puolestaan kehittynyt kauden edetessä ja varsinkin hänen liikkeensä hyökkäyskorilla ovat tuloksekkaita. Puolustuspään peli vaatii häneltä kuitenkin vielä paljon oppimista.

Liigan korikunkku Mia Loyd ei ollut keskiviikkona parhaimmillaan vaikka tekin normaalinsa , 23 pistettä, mutta epätarkasti koska kakkosetkin olivat vain 4/12. FL

 

Fingerpori

comic

Näkoislehti

27.2.2020

Uusimmat