Lounais-Häme Forssa

Alku rutisti avausvoiton: Veto nurin Feeniksissä

Alussa viime kaudella loistanut Mia Loyd näyttää säilyttäneen tehonsa. Hän pussitti sarjakauden avauspelissä 27 pistettä.

Forssan Alun naiset ovat harjoitelleet hyvin ja kun rosterissakin on leveyttä, niin sakki jaksaa painaa täysillä loppuun asti.

Tämän joutui Feeniksissä toteamaan Vimpelin Veto, joka jaksoi kolmella osaavalla amerikkalaisellaan sinnitellä kolme jaksoa, mutta neljäs oli vieraille liikaa.

Kotijoukkue avasi ottelun kuudella pisteellä nollaa vastaan, mutta sitten iski jonkinlainen kipsi ja Veto karkasi lähes kymmenen pinnan päähän. Sen suuremmaksi rako ei venynyt ja mitä pitemmälle ottelu eteni, niin sen selvemmin emäntien materiaali tuli esiin.

 

Ensimmäisellä jaksolla vierasjoukkue vei levypallot selvästi ja oli innokas myös irtopalloissa, mutta puoliajalla kotijoukkueen kopissa pidetty vuorisaarna pisti asiat paremmalle tolalle.

– Aloitimme huonosti, mutta siinä kohden pelisuunnitelmamme piti, että Vedon amerikattaret puristetaan väsyksiin, selvitti kotijoukkueen valmentaja Risto-Matti Rousku.

Vedon jenkkitrio teki yhteensä 62 pistettä ja otti 35 levypalloa, mutta sillä ei matsia voitettu.

Kotijoukkueessa oli viljalti onnistujia ja kirkkaimmin tuikki vanhaan tapaan Mia Loyd 27 pisteellä ja kuudella levyrillä. Elli Koskinen (9/5) oli pirteä ja Hanna Vapamaa (14/7) oli reippaampi kuin vuosiin.

Pelinteko on Alulla hyvissä käsissä, sillä Meral Bedretdin (10) ja Emily Kinneston (14/6) ovat luotettavassa vireessä. Kun Emily saa heittonsa vielä kuntoon, niin jälki paranee vielä huomattavasti. Pelinrakentelu Kinnestonilla on luotettavan lisäksi myös luovaa.

Kunniamaininnan Alku ansaitsee 16 koriin johtaneesta syötöstä. Tukkapöllyä taas 17 menetyksestä. FL

 

Uusimmat

Näkoislehti

18.9.2020

Fingerpori

comic