Lounais-Häme Forssa

Alku sai juuri sitä mitä hakikin

Voittokin irtosi kauden avauspelissä, tosin vasta jatkoajan jälkeen.
Pyrinnöstä Alkuun siirtynyt Ella Salminen teki hyvää jälkeä kauden avanneessa Riento-pelissä.

Koriskausi polkaistiin lauantaina kunnolla vauhtiin Alun emännöimässä harjoitusturnauksessa. Lauantain avauspelissä Alku voitti jatkoajan jälkeen Turun Riennon niukasti 76–75, päivän toisessa kamppailussa BC Nokia musersi Äänekosken Huiman 87–42.

Alku ja Nokia pelaavat sunnuntaina turnauksen voitosta, Riento ja Huima selvittävät häntäpään paremmuusjärjestyksen. Vielä ilman jenkkejä pelaava Alku on turnauksen ainoa liigaryhmä, muut joukkueet pelaavat 1. divisioonaa.

Alku ja Riento tarjosivat mukavan runsaslukuiselle yleisölle pirteää naiskorista. Kummankin joukkueen peli on kaukana valmiista, mutta yritystä ja tempoa riitti kiitettävästi.

Muutamia uusia pelaajia kentälle marssittanut Alku oli hitusen niskan päällä avauspuoliajalla. Joukkue johti pitkälti sentterinsä Ella Salmisen tehoilla parhaimmillaan yhdeksällä pisteellä, mutta Riento kavensi taukotilanteeksi 35–33.

Toisen puoliajan alku mentiin taas vieraiden tahdissa, mutta Alku sai pian juonesta kiinni. Loppu meni niin tiukalle, että varsinaisen peliajan päätyttyä lukemiin 69–69 mentiin kolmen minuutin jatkoajalle. Siinä Alku oli Rientoa hitusen tehokkaampi ja vei loppuhetkien fiksulla pelaamisella voiton täpärästi pisteellä.

 

Alun päävalmentaja Risto-Matti Rousku oli tyytyväinen voittoon ja muutenkin kauden ensimmäisen harjoituspelin antiin. Alku sai pelistä sen mitä siltä haki.

– Meillä oli otteluun kolme painopistealuetta. Pitää tempoa, olla kovia kamppailutilanteissa ja treenata viisi vastaan viisi -hyökkäystä. Temmon pitämisessä onnistuimme hyvin, kaksinkamppailuissakin taistelimme tiukasti. Eniten tekemistä on viisi vastaan viisi -pelaamisessa, Rousku arvioi.

Rouskun mukaan teemat pysyvät samoina myös sunnuntain pelissä.

 

Alun riveissä esiintyi useampikin nuori uusi pelaaja. Pyrinnöstä Alkuun siirtynyt Ella Salminen kokosi 17 pinnaa ja 7 levypalloa, Hyvinkään Pontevasta tullut 18-vuotias takapelaaja Jovana Stojanovski teki 9 pistettä.

Forssalaiskasvatti Anni Ajanko ja Vimpelin Vedosta tullut Janette Hanni jäivät lauantaina ilman pisteitä, mutta etenkin Ajanko teki hyvää työtä puolustuksessa.

Riennon joukkueen kolme pelaajaa treenaa Alun kanssa, heistä forssalaisjoukkueen riveissä esiintyi lauantaina Nathalia Mellanen. Hän teki 12 pinnaa. Kolmikosta Venla Määttänen upotti Riennolle 12 pistettä ja Micaela Aartia 13.

Alun kokeneemmista pelureista Meral Bedretdin kunnostautui pelintekemisen ohella 18 pisteellä ja 7 koriin johtaneella syötöllä. Hanna Vapamaa pussitti 15 pinnaa.

– Olen tyytyväinen kaikkien pelaajien panokseen. Etenkin puolustaminen oli hyvää, Rousku sanoi.

 

Lauantain toisessa pelissä BC Nokia ei antanut vielä viime kaudella liigaa pelanneelle Huimalle mitään mahdollisuuksia. Nokia meni menojaan ja voitti rajusti nuorentuneen Huiman 45 pisteellä.

Alku ja Nokia ratkovat turnausvoiton kello 15.30 alkavassa pelissä. FL

Uusimmat

Näkoislehti

24.9.2020

Fingerpori

comic