Lounais-Häme

Alku sai uuden päävalmentajan

Forssan Alun ensi kauden naisten Korisliigajoukkue nytkähti aimo askeleen eteenpäin, kun Alku ja Risto-Matti Rousku tekivät vuoden mittaisen sopimuksen. Rousku muuttaa syksyn aikana Forssaan pääkaupunkiseudulta, jossa hän on valmentanut muun muassa Wartti Basketin ja Helmi Basketin juniorijoukkueita.

Viime kaudella Rousku toimi Suomen mestaruuden voittaneen Helmi Basketin A-tyttöjen valmentajana.

-Tuntui, että nyt on aika mennä eteenpäin uralla. Jyrki (Tulander) sai hyvin puhuttua, vaikka ei siinä paljon puhumista ollut. Forssa on perinteinen koripallokaupunki ja meillä valmentaneella Lea Hakalalla ei ollut kuin hyvää kerrottavaa organisaatiosta, kaikki on aina toiminut, Rousku taustoittaa.

 

Sopimus on vuoden mittainen, mutta kumpikin osapuoli on liikkeellä sillä ajatuksella, että yhteistyötä jatketaan pidempäänkin. Rousku saapuu Forssaan myös sillä ajatuksella, että haluaa olla kehittämässä paikallista juniorikoripalloilua.

-Toiveena on olla kouluttamassa valmentajia ja antaa heille palautetta niistä asioista, joita voisi tehdä paremmin. Ajatuksena on yhtenäistää forssalaisjoukkueiden pelitapa niin, että joukkueet tunnistetaan muualla forssalaisiksi, kesällä kansainvälisessä Mestareiden klinikassa luennoimassa ollut Rousku sanoo.

 

Alulla ei ole vielä yhtään pelaajasopimusta. Manageri Jyrki Tulander kertoi jo viime viikolla Forssan Lehdessä, että ensin hiotaan sopimus päävalmentajan kanssa, sitten kootaan joukkue. Hihat on kääritty, ja sekä Rousku että Tulander uskovat markkinoilta löytyvän riittävästi vapaita kotimaisia pelaajien kilpailukykyisen joukkueen rakentamiseksi.

Rouskun mukaan on tässä vaiheessa liian aikaista spekuloida sillä, kuinka monta pelaajaa hän voisi tuoda tullessaan pääkaupunkiseudulta.

-Mutta jos sopivia pelaajia ilmenee, niin mikä ettei, hän kommentoi.

Jenkkien rekrytoinnissa Rousku aikoo turvata Alun organisaation, lähinnä Tulanderin ja apuvalmentaja Tarmo Petterin kokemukseen.

-Tavoitteeni on aina menestyä mahdollisimman hyvin, mutta lopulliset tavoitteet lyödään lukkoon pelaajien kanssa, itseään pelaajalähtöiseksi valmentajaksi analysoiva Rousku sanoo.

 

Tulander sanoo sopimuksen Rouskun kanssa olleen jo jonkun aikaa selvä, mutta yksityiskohtia vielä viilailtiin ennen allekirjoituksia. Hän kertoo houkutelleensa jo Rouskun isää Ristoa aikanaan pelaamaan Alkuun.

-Olen katsellut Risto-Mattia jo jonkun aikaa, mutta kun tutustuin miehen taustoihin lisää huomasin pian, että hän on voittanut mestaruuksia vähän joka joukkueen kanssa, Tulander sanoo.

-Tykästyin Joonas Iisalon toimintaan FoKoPossa ja viime kaudella Salon Vilppaassa. Risto-Matissa on paljon samaa. Hän on tiukka ja vaativa ja tekee paljon töitä nuorten pelaajien kehittämiseksi. Feeniks Basket on forssalaiselle koripalloilulle iso juttu ja tätä kautta meillä on viesti nuorille pelaajille, että tie on auki naisten Korisliigaan asti, Tulander jatkaa. FL

 

 

Uusimmat

Fingerpori

comic