Lounais-Häme

Alku säilytti senssit

Alku säilytti jonkinmoiset senssit kivuta naisten Korisliigan pudotuspeleihin, kun se kukisti toisen kerran tällä kaudella Kouvottaret Feeniksissä. Nyt kotivoitto tuli vasta jatkoajalla lukemin 86-80 (75-75, 42-35).

Noustakseen pudotuspeliviivan päälle Alun on ohitettava sekä Kouvottaret että EBT, joilla on nyt yksi voitto Alkua enemmän.

Alun urakka ei helppo ja se edellyttää myös edellä mainittujen joukkueiden kompurointia, kun runkosarjasta on vielä viisi kierrosta pelaamatta.

 

Eilisen pelin alku ei luvannut forssalaisille hyvää, mutta kotijoukkue pääsi peliin mukaan jo ensimmäisellä neljänneksellä ja kävi toisella jaksolla useaan kertaan johdossakin.

Kolmannella jaksolla peli alkoi kääntyä Alulle, kun se hyydytti Kouvottarien hyökkäyspelin. Vieraat saivat aikaan vain seitsemän pistettä ja 19-7 jaksovoitolla Alku pääsi neljännelle jaksolle 19 pisteen reilussa johdossa.

Peli näytti selvältä, kun Alku johti kahdeksan minuuttia ennen neljännen jakson loppua tasan 20 pisteellä ja vielä jakson puolivälissäkin 14 pinnalla. Kouvot vei kuitenkin seuraavat neljä minuuttia peräti 19-2 ja nousi johtoon viimeisen minuutin alettua. Meral Bedretdinin vapaaheitoilla Alku siirsi ratkaisun jatkoajalle.

Sitäkin Alku johti, kunnes Kouvottaret kiri taas jatkoajan viimeisen minuutin alkaessa johtoon 80-79. Mia Loyd käänsi lopulta voiton Alulle tehtyään pelin viimeiset seitsemän pistettä.

– Meille tuli vastustajan kirivaiheessa huolimattomuutta ja väsymystäkin. Kokonaisuutena pelasimme ja etenkin puolustimme hyvin. 25 minuutin jakso oli varmaan kauden parasta puolustustamme, totesi Alun valmentaja Risto-Matti Rousku.

Loyd nousi taas Alun ykköseksi muhkealla 27 pisteen saaliilla. Puolivälissä tosin Alexandra Green oli Alun tehokkain tehtyään kaikki 14 pistettään puoliaikaan mennessä. Myös Bedretdin keräsi 14 pistettä ja Minna Sten 16.

Kouvottarien teho keskittyi 33 pistettä heittäneen Brittany Carterin ja 22 pistettä haalineen Dasia Chambersin käsiin. Kolmas amerikkalaispeluri Layne Murphy jäi viiteen pinnaan, mutta Ulriikka Latvala heitti 12 pistettä.

Molemmat joukkueet kylvivät peräti 35 kolmen pisteen heittoa, joista Alku osui 12 ja Kouvottaret 9. FL

 

 

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti