Lounais-Häme

Alku taas Pontevan pihdeissä

Viime kauden naisten Korisliigan mestarijoukkue Hyvinkään Ponteva nosti voittoputkensa jo kuuden ottelun mittaiseksi, kun Forssan Alku vieraili Hyvinkäällä Martin hallissa. HyPo oli parempi luvuin 98-72 (47-28).

Ponteva on ollut viime vuosina liki ylipääsemätön vastus Alulle, sillä joukkueiden 11 viimeisestä kohtaamisesta Alku on napannut vain yhden voiton. Aiemmin tällä kaudella HyPo haki jo vierasvoiton 88-51.

– Annoimme tasoitusta pituudessa ja siinä, että Ponteva pelaa kovempaa. Iso ero menetyksissä ja levypalloissa, sanoi Alun valmentaja Risto-Matti Rousku.

Ponteva lisäsi johtoa tasaisesti jokaisella neljänneksellä paitsi viimeisellä, jolla Alku sai kavennettua kolmella pisteellä.

Ponteva johti tauolla jo selkeästi 47-28. Sarjan tehokkain pelaaja Mia Loyd teki ennen taukoa peräti 16 pistettä, kun muu joukkue sai yhteensä kasaan vain 12 pistettä. Aaliyah Lewis, Meral Bedretdin, Asta Leinonen ja Hanna Vapamaa tekivät kukin kolme pistettä ennen taukoa.

HyPo vei 51-46. Loyd nappasi peräti 17 levypalloa. Vastaavaan lukemaan ylsi kotijoukkueesta, ikitaistelija Taru Tuukkanen.

Rousku painotti myös sitä, että Ponteva sai 25 heittoa enemmän kuin Alku. HyPolla oli 60 kahden pisteen heittoa ja Alulla vain 35.

– Olisimme ehdottomasti tarvinneet Minna Steniä. Toivottavasti saamme hänet mukaan ennen joulutaukoa, Rousku sanoi.

Loyd jäi lopulta 20 pisteeseen. Lewis sai kasaan 17 pinnaa. Pontevassa keväällä mestaruutta juhlinut Bedretdin heitti kymmenen pistettä.

Leinonen kokosi 11 pistettä.

Kymmenen minuuttia pelannut Jenna Toivonen heitti kaksi kolmosta ja kumpikin upposi pussiin.

– Kiva nähdä, että Jennalla on rohkeutta vähälläkin peliajalla. Kun hän saa hyvän heittopaikan, hänen pitääkin heittää, Rousku painotti.

Alussa kaudet 2011-13 pelannut Henna Salomaa oli Pontevan tehokkain, sillä hän heitti 22 pistettä. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti