Lounais-Häme Forssa

Alku tähtää naisten Korisliigassa pudotuspeleihin: joukkueessa leveyttä, vauhtia ja asennetta

Forssan Alku tähtää naisten Korisliigassa pudotuspeleihin. Joukkue aikoo tukkia oman korinsa edustan ja karata nopeisiin hyökkäyksiin.
Alulla on riveissään viime kautta enemmän pelaajia, mikä on parantanut harjoittelun laatua. Nyt joukkue pääsee treenaamaan myös viisi vastaan viisi -pelaamista.

Forssan Alku aloittaa naisten Korisliigan viikonvaihteessa tuplakierroksella. Lauantaina joukkue kohtaa Feeniksissä Vimpelin Vedon, sunnuntaina Alku matkaa Espoonlahden urheiluhalliin Espoo Basket Teamin vieraaksi.

– Odottavaisin mielin lähdemme avausotteluihin. Yhteispeli ei ole vielä valmista, mutta ei se ole varmasti muillakaan. Kiva fiilis päästä näkemään, miten nuoret tytöt pärjäävät, toteaa Alun valmentajana jatkava Risto-Matti Rousku.

Voiton makuun pitäisi päästä heti avausviikonloppuna.

– Totta kai voittotili olisi kiva avata. Vielä tärkeämpää tässä vaiheessa on nähdä missä vaiheessa peli on ja että se menee eteenpäin, Rousku toteaa.

Alulla on viikonloppuna vastassaan hyvin erityyppiset joukkueet. Mitalipeleihin tähtäävällä Vedolla on kolme jenkkiä ja joukkue pelaa Alun tapaan vauhdikkaasti ja pyrkii nopeisiin ratkaisuihin.

Sarjan keskikastiin ennakolta luettava EBT on saanut lisää leveyttä rosteriinsa. Joukkue on ainakin ennen tehnyt suuren osan pinnoistaan hyvällä heittopelillä kauempana korista.

– Tulossa ovat hyvin erilaiset pelit. On sarjan rikkaus, että saa pelata erityyppisiä vastustajia vastaan.

Alku tähtää kymmenellä joukkueella pelattavassa naisten Koriliigassa pudotuspeleihin, joihin pääsee runkosarjan kahdeksan parasta joukkuetta.

Viime kaudella Alku oli sarjassa seitsemäs, ja jäi täpärästi ulos kuudella joukkueella pelatuista pudotuspeleistä.

Alulla on koossa nuori, mutta viime kautta leveämpi joukkue.

– Meillä on nuori ja suht’ sporttinen joukkue. Pelaamme liikkuvaa koripalloa, pyrimme saamaan stoppeja ja juoksemaan helppoja koreja. Viisi vastaan viisi -tilanteissa pyrimme pelaamaan järjestelmällisesti, pitämään pallon liikkeellä ja heittämään hyvistä paikoista, Rousku kertoo.

– Puolustuksessa pyrimme pitämään korin alustan tiiviinä, Rousku jatkaa.

Kauden ennakkosuosikeiksi Rousku nostaa viime vuodet hyvin menestyneen Hyvinkään Pontevan ja viime kevään mestarin Kotkan Peli-Karhut. Sarjasta Rousku veikkaa tasaista.

– Naisten Korisliiga on tällä kaudella aiempaa tasaisempi. Sarjassa ei ole isoja tasoeroja, eikä yhtä selkeää suosikkia. Uskon, että joukkueet pelaavat ristiin kauden mittaan.

Alulla on riveissään monta uutta tulokasta, esimerkiksi kolme A-ikäistä pelaajaa Riennosta ja 2–3-paikoilla viihtyvä Jovana Stojanovski HyPosta.

Suurimmat odotukset kohdistuvat kuitenkin amerikkalaispelaajiin Mia Loydiin ja Emily Kinnestoniin. Alussa jatkava Loyd oli viime kaudella lähes pitelemätön, laituri oli pistetilastossa sarjan ylivoimainen ykkönen ja levypalloissakin kolmas.

Kinneston teki hyvää jälkeä yliopistosarjoissa ja on ehtinyt vakuuttaa Rouskun.

– Emily on atleettinen ja monipuolinen takapelaaja, joka on sopii hyvin joukkueeseen. Hän pystyy ajamaan korille ja ratkomaan myös puolietäisyydeltä, Rousku sanoo. FL

Rinki viime kautta laajempi

Pelaajat: Emily Kinneston 172 senttiä (viime kaudella American University), Meral Bedretdin 174 senttiä, Julia Heinonen 171 senttiä, Janette Hanni 171 senttiä (ViVe), Venla Määttänen 178 senttiä (TuRi), Anni Ajanko 166 senttiä (FBF), Jenna Toivonen 175 senttiä, Jovana Stojanovski 175 senttiä (HyPo), Micaela Aartia 177 senttiä (TuRi), Mia Loyd 181 senttiä, Nathalia Mellanen 178 senttiä (TuRi), Hanna Vapamaa 181 senttiä, Ella Salminen 190 senttiä (TaPy), Elli Koskinen 191 senttiä (Utah).

Valmentaja Risto-Matti Rousku.

Uusimmat

Näkoislehti

1.10.2020

Fingerpori

comic