Lounais-Häme

Alku taipui Catzille vasta viime minuuteilla

Naisten Korisliigassa pudotuspelipaikasta taisteleva Alku pelasi Lappeenrannassa runkosarjan voittavaa Catzia vastaan tiukan ottelun, mutta taipui viimeisen kolmen minuutin aikana tappioon 69-61 (25-24).

Forssalaiset johtivat ottelua viimeisen neljänneksen alkupuolella parhaimmillaan kahdeksalla pisteellä. Viimeisen kerran vieraat johtivat 60-61, kun pelikellossa oli aikaa jäljellä 2.42. Kotijoukkueen voittamaan tottunut pelaajisto esiintyi ratkaisuhetkillä varmemmin ja piti pallosta parempaa huolta.

FoA saapui Lappeenrantaan nojaten hyvään puolustuspeliin ja aivan loppua lukuun ottamatta se onnistui hyvin. Oma hyökkäyspeli ei lennokkainta mahdollista ollut ja varsinkin ottelun alussa heittoprosentit olivat heikkoja, mutta ottelun edetessä rytmi löytyi paremmin.

– Tämä oli kova peli molemmille. Me pelasimme mielestäni puolustuksessa koko pelin hyvin. Kun se osasto on näin hyvässä kunnossa, niin pudotuspelit eivät ole mahdottomuus. Meidän pitää vain hoitaa oma osuutemme ja katsoa mitä tapahtuu, totesi pelintekijä Alexandra Green (8/8/6).

Greenin positiivisuudesta huolimatta tappio oli joukkueelle raskas.

Aiemmin viikolla FoA hävisi Hongalle johdettuaan viimeiselle neljännekselle mennessä kuudella pisteellä. Lappeenrannassa tilanne oli samankaltainen.

– Me ollaan johdettu useampaakin peliä viimeiseen erään lähtiessä viime aikoina ja sössitty itse homma lopussa. Tässä on peiliin katsomisen paikka miettiessä miten näitä pelejä käännetään meille, päävalmentaja Risto-Matti Rousku tuumasi.

– Siitä pitää kuitenkin antaa plussa, että pystytään tällä hetkellä haastamaan sarjan kärkijengejä. Silti tärkeä voitto pleijaripaikkaa ajatellen jäi tänään ottamatta, Rousku jatkoi.

Alun tasapainoisessa esityksessä kirkkaimmaksi tähdeksi nousi tuttu nimi, Mia Loyd (33/6/6), joka pussitti koreja, taisteli irtopalloja, nappasi levyreitä ja näytti esimerkkiä oikeastaan kaikessa tekemisessä. Hän heitti yli puolet joukkueensa pisteistä.

Pitkän pään pelaajista Minna Sten (9/7) nappasi kolmannen virheensä jo toisen neljänneksen puolivälissä ja joutui siksi penkille pitkäksi aikaa, mutta sekään ei FoA:n puolustuspeliä murentanut. Kentälle palattuaan hän pystyi pelaamaan ilman lisävirheitä ottelun loppuun saakka.

Samalla kun Catz juhli runkosarjan voiton varmistumista, niin forssalaiset ajautuivat yhä syvemmälle ahdinkoon. Pudotuspelipaikkaan on neljä pistettä matkaa, kun otteluita on jäljellä kolme. Lisäksi pitäisi ohittaa sarjataulukossa sekä Kouvottaret että EBT.

– Toki se vaatii muilta epäonnistumisia, mutta mennään kaikkia pelejä voittamaan ja katsotaan sitten viimeisen pelin jälkeen mikä on tilanne, Rousku totesi.

FoA kohtaa seuraavaksi ensi lauantaina kotonaan Vimpelin. Sitä seuraavalla viikolla runkosarja huipentuu vierasottelulla HBA:ta vastaan ja päätöskierroksella Forssaan saapuu Äänekosken Huima.

Käytännössä kaikki nuo ottelut on pakko voittaa ja samalla toivoa apua muilta joukkueilta. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic