Lounais-Häme

Alku taipui jälleen

Forssan Alku koki seitsemännen peräkkäisen tappionsa Vimpelin Vedon pidettyä pisteet Etelä-Pohjanmaalla lukemin 91–75 (41–34).

Veto löi ottelun tahdit käyntiin pelin ensimmäisestä, Noora Järvikankaan upottamasta kolmen pisteen korista lähtien. Alku kykeni tämän jälkeen roikkumaan Vimpelin kannoilla taukoon saakka, vaikka joukkue ei käynytkään johtoasemassa.

Lopullisen ratkaisun ottelu sai käytännössä kolmannella neljänneksellä, minkä Veto vei yhdeksällä pisteellä karaten samalla jo kuudentoista pisteen karkumatkalle. Alun ilta ei saanut helpotusta päätösneljänneksellään Vedon pitäessä eron ennallaan.

Forssan päävalmentaja Risto-Matti Rousku oli taiston tauottua luonnollisesti pettynyt näkemäänsä.

-Kaveri oli kovempi, mikä näkyy esimerkiksi 47-35 heille menneissä levypalloissa. Peli eteni tiivistetysti sanottuna niin, että olimme koko ajan askeleen jäljessä, minkä vuoksi Veto pääsi myös tekemään paljon helppoja pisteitä vapaaheittoviivalta, Rousku pohti.

Vaikka ottelu jatkoi Forssan tappioputkea, ei Rousku halua murehtia saldoa.

-Tämä on tilanne. Hommaa ei helpota, ettemme pääse treeneissä harjoittelemaan täydellä kokoonpanolla.

 

Vedon pääpiiskuri Jarkko Havu oli taiston tauottua tyytyväinen näkemäänsä.

-Hyökkäsimme erittäin vahvasti, ja heitimme hyvin. Myös puolustuspelimme oli mainiota, vaikka Forssa saikin kohtuullisen paljon pisteitä. Iso ilonaihe oli myös riveissämme debytoinut Jennifer Mathurin, hänestä on varmasti paljon iloa.

Alusta heittivät kaksinumeroisen saldon, kentän komeimman pistemäärän upottanut Mia Loyd, 26, Meral Bedretdin, 12 sekä Alexandra Green, 10. Sen sijaan Minna Sten heitti kolmenkymmenen peliminuuttinsa aikana vain neljä pistettä.

Rousku ei lähtenyt suomimaan syömähammastaan.

– Veto tuplasi Minnaa tehokkaasti. Silloin kun hän pääsi heittoihin, pallo vain tällä kertaa kolisi enimmäkseen rautoihin.

Forssa kohtaa seuraavaksi lauantaina kotisalissaan helsinkiläisen Helmi Basketin. Rouskulla on otteluun selkeä toive.

-Voitto olisi mukava ottaa. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic