Lounais-Häme

Alku taipui trillerissä

Alku kärsi naisten Korisliigassa kauden toistaiseksi täpärimmän tappionsa, kun Espoo Basket Team käänsi Feeniksissä monivaiheisen pelin lopulta voitokseen 81-78 (36-30).

Alku piti pelin tasaisena toisen jakson puoliväliin etenkin Mia Loydin vahvan sisäpelin ansiosta.

Toisella jaksolla EBT alkoi saada heittopelinsä sujumaan ja se pääsi tauolle kuuden pisteen johdossa.

Kolmannen jakson alussa peli alkoi näyttää jo Alun osalta pelatulta, kun EBT karkasi kovilla heitoillaan 14 pisteen johtoon.

Mutta kun espoolaisten hyökkäykset alkoivat sakata, sai Alku vielä tilaisuuden. Se pääsi viimeiselle kympille vain pisteen takaa-ajoasemassa, joka hupeni nopeasti, kun Alku nousi jo edelle.

Alku johti viitisen minuuttia ennen loppua 69-61, mutta kotijoukkue ei pystynyt ”tappamaan” peliä. EBT vei seuraavat minuutit 14-2 ja johti kolme minuuttia ennen loppua vuorostaan 75-71.

Alku nousi vielä johtoon 76-75 ja 78-77, mutta EBT vei viimeisen minuutin 4-0.

Mia Loyd oli taas Alun tehokkain vakiolukemillaan 23 pistettä ja 16 levypalloa. Pelinrakentaja Aaliyah Lewis teki kauden piste-ennätyksensä 20 samoin kuin Meral Bedretdin 15 pisteellä.

– EBT oli parin korin verran parempi. Meidän piti ottaa heidän amerikkalaispelaajansa kiinni, mutta se ei onnistunut. Meille tuli huonoja jaksoja ja jäimme välillä liian pieneksikin, sanoi Alun valmentaja Risto-Matti Rousku, joka toivoo saavansa käsivammaisen Minna Stenin peliin vielä ennen joulutaukoa.

Vaisusti kauden aloittanut EBT on voittanut kuudesta viime pelistään viisi, kun kärkipään PeKakin kaatui lauantaina Kotkassa.

Joukkueen teho lepää maajoukkueeseen nousseen Lotta Aaltosen ja amerikkalaisparin varassa, joista Zykira Lewis nosti eilen 33 pistettä ja Kamilah Jackson heitti 20.

– Peli olisi voinut kääntyä kummalle tahansa. Alku piti meidät pois korin tuntumasta, mutta saimme paikkoja kolmen pisteen heitoille ja annoimme niille vihreää valoa. Heitimmekin harvinaisesti enemmän kolmen kuin kahden pisteen heittoja, totesi EBT:n valmentaja Niko Hellman. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti