Lounais-Häme

Alku taipui vajaalukuisten kamppailussa Espoossa

Loppuminuuteille tasainen taistelu kääntyi lopulta kotijoukkue EBT:lle.
Mia Loyd palkittiin jälleen Forssan Alun parhaana pelaajana EBT:tä vastaan. Kuva: Lassi Puhtimäki

Eipä juuri tasaisempaa vääntöä voitosta voi nähdä, mitä lauantain naisten Korisliigan pelissä Espoonlahdessa tarjoiltiin. Homma olisi voinut päättyä toisinkin päin. Peli kun voidaan luokitella sarjaan ”molempi parempi”. Ottelun luonnetta kuvaa hyvin se, että 14 kertaa oltiin tasatilanteessa, viimeksi runsas minuutti ennen loppua, silloin 71–71.

Molemmat joukkueet ovat kärsineet loukkaantumisista, nytkin EBT pelasi vain seitsemällä naisella ja Alku kahdeksalla. Kun yleensä joukkueiden amerikkalaiset ovat pelin kulmakiviä, niin nyt EBT:llä Lotta Eräkangas intoutui ehkä uransa parhaaseen suoritukseen ja kun toinen Lottakin, Vesiluoma, pelasi hienosti, niin voittopelistä on kiittäminen paljolti suomalaisvoimia.

Alun valmentaja Risto-Matti Rousku pohti pelin jälkeen:

– Tämän pelin olisimme mekin voineet voittaa, mutta loppuhetkien heittopeli ei oikein natsannut. Kolmostemme tarkkuus oli lisäksi vain 20,7 % eli yli kymmenkunta prossaa keskiarvoamme heikompi. Pienestä oli homma kiinni.

Alun parhaana palkittiin Mia Loyd, joka tehtailikin kentän suurimman pistemäärän, 28. Emily Kinneston puolestaan tuli toisella puoliajalla vahvasti mukaan, sensijaan Meral Bedredtin häipyi parrasvaloista hyvän alkujakson jälkeen. Levyn alla Alku jäi kakkoseksi, sillä EBT vei levyrit 51–44.

Ottelun kovimmat teholukemat kirjattiin Espoon massiiviselle sentterille Kamilah Jacksonille, eikä ihmekään, sillä tilastoihin kirjattiin 21 pointsia, 19 levyriä ja viisi passia. Mutta kuten sanottu niin suomalaispelaajien, Eräkankaan ja Vesiluoman, panos espoolaisille oli aivan ratkaiseva voittotaistelussa. FL

Näkoislehti

27.5.2020

Fingerpori

comic