Lounais-Häme

Alku teki sata ja risat

Iloisesti pelannut Alku palasi voittojen tielle naisten Korisliigassa, kun se kukisti sarjan hännille jämähtäneen Äänekosken Huiman 102–74 (48–37) -murskalukemin. Voitto tuli hyvään saumaan, sillä Alku oli hävinnyt kolme edellistä otteluaan.

-Tarkoitus oli puolustaa hyvin, saada stoppeja ja päästä juoksemaan nopeilla helppoja koreja. Halusimme myös pitää vastustajan amerikkalaiset kurissa, kertoi Alun valmentaja Risto-Matti Rausku.

 

Rouskun ajatukset eivät jääneet vain tarkoitukseksi, sillä Alku pystyi keskiviikkoillan pelissä myös toteuttamaan suunnitelmansa. Joukkue puolusti hyvin ja karkasi nopeiden hyökkäysten päätteeksi nostelemaan helppoja koreja.

Tärkeillä hetkillä heitto upposi myös kauempaa, Alku pussitti pelissä 13 onnistunutta kolmen pisteen heittoa.

Alku vei Feeniksissä peliä ensi hetkiltä asti, eikä Huima käynyt ottelun missään vaiheessa johdossa. Huima sinnitteli kuitenkin lähinnä amerikkalaislaiturinsa Jazmine Perkinsin hyvien kaukoheittojen turvin jonkinlaisessa tuntumassa, mutta toisella puoliajalla Alku meni menojaan.

-Hyvä suoritus joukkueelta ja tärkeä voitto meille, Rousku veti yhteen illan kamppailua.

Mia Loyd oli kentän ykkönen 30 pisteellään ja 19 levypallollaan, mutta Alku onnistui nyt nimenomaan joukkueena. Joukkue puolusti tiiviisti ja heitti rohkeasti. Kaikki kentällä käyneet kahdeksan pelaajaa pääsivät pisteille.

Tarkan sihdin pelin toisella puoliajalla löytänyt Hanna Vapamaa pussitti tyylikkäästi 18 pinnaa, Aaliyah Lewis 13, Asta Leinonen 12 ja Meral Bedretdinkin vielä kaksinumeroiset lukemat 11 pisteellään.

 

Huiman peli oli liikaa jenkkikolmikon varassa. Alku sai vierastyöläiset aika hyvin kuriin, nopea ja tarkkakätinen Perkins pystyi kuitenkin nakuttamaan 27 pistettä. Huiman kotimaisista eniten vakuutti 11 pistettä nostellut Heta Äijänen.

Neljännen voittonsa ottanut Alku vahvisti asemiaan sarjan keskikastissa. Lisää sarjapisteitä on jaossa taas viikon päästä keskiviikkona, kun EBT saapuu Forssaan. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti