Lounais-Häme

Alku vakuuttavasti välieriin

 

Alku eteni kolmen vuoden tauon jälkeen naisten Korisliigan välieriin.

Paikka neljän parhaan mitalipeleihin varmistui eilen viidennessä puolivälieräpelissä Tapiolan Honkaa vastaan. Alku hoiteli ratkaisupelin vakuuttavasti ja kaatoi Hongan selvästi 62-42 (38-24).

Alku kohtaa lauantaina Hyvinkäällä alkavissa välierissä Pontevan. Toisessa välieräparissa neljän edelliskauden mestari Lappeenrannan Catz pelaa Äänekosken Huimaa vastaan.

 

Alku sai ratkaisupelin kotikentälleen otettuaan torstaisen jatkoaikavoiton jälkeen lauantaina komean 77-58 kotivoiton. Alun tehonelikkona kunnostautuivat Crystal Leary 23:lla, Candice Warthen 19:llä, Minna Sten 15:llä ja Precious Bridges 13 pisteellä.

Tuon voiton myötä ottelusarja oli Alulle katkolla jo sunnuntaina Tapiolassa. Alku hallitsi tätäkin peliä kolmannen jakson puolivälin 41-50 tilanteeseen asti. Sitten vieraiden hyökkäyspeli hyytyi puskemiseksi ja Honka sai otteen. Se vei seuraavat yhdeksän minuuttia 18-3 ja nousi kuuden pisteen johtoon.

Alku käväisi vielä edellä toiseksi viimeisellä minuutilla, mutta Honka nousi taas ohi. Lopussa Alulla oli viimeisessä hyökkäyksessään kaksikin korintekotilaisuutta, mutta ne eivät onnistuneet ja Honka siirsi täpärällä 62-61 voitolla ratkaisun viidenteen peliin.

Bridges pussitti sunnuntaina 20 pistettä ja Sten 13.

 

Eilinen peli eteni Alun hallussa koko ajan. Ensimmäisellä puoliskolla kotijohto pysytteli kymmenen pisteen tuntumassa.

Kolmannella jaksolla Hongan koko ajan vaisu hyökkäyspeli hyytyi täysin eikä joukkue saanut aikaan kuin kaksi pistettä. Alkukin jäi 11 pisteeseen, mutta kotijohto kasvoi silti ratkaisevasti 23 pisteeseen.

Bridges oli jälleen Alun tehokkain 24 pisteellä. Pudotuspeleissä vahvasti panostaan parantanut Sten heitti 16 pistettä upotettuaan kaikki neljä kolmostaan.

Kolmella ensimmäisellä jaksolla vain kuutta pelaajaa käyttänyt Alku puolusti hyvin ja jätti Hongan kauden pienimpiin pisteisiinsä.

Alku sai kiinni etenkin Hongan maajoukkuepelurit, kun Heta Korpivaara jäi kahdeksaan ja Dionne Pounds viiteen pinnaan. Suomen jopa vaarallisin kaukoheittäjä Pounds ei päässyt Bridgesin puristuksessa edes heittämään kuin kolme kertaa.

Honka jäi aseettomaksi, kun heitto ei sujunut ja korinaluspeliä joukkueella ei käytännössä edes ollut. Vaisusta hyökkäämisestä kertoo sekin, että Honka pääsi heittämään vain yhden vapaaheiton.

– Honka oli ottelusarjan ensimmäisessä pelissä meitä fyysisempi, mutta seuraavissa peleissä pystyimme antamaan vastuksen silläkin osastolla, totesi Alun valmentaja Jari Marjamäki.

– Meillä oli puolustuksessa kolme teemaa, joissa kaikissa onnistuimme: Pounds saatiin kiinni, kun hänen puolustamiseensa tuli hyvin apuakin, Korpivaara pidettiin pois korin tuntumasta ja ylipäätään puolustimme kolmen sekunnin alueen hienosti, Marjamäki kehui.

Hongan tehottomuudesta kertoo myös pistetilasto, jossa Korpivaara pääsi kahdeksalla pinnallaan ykköseksi.

– Saimme hyviä heittopaikkoja, mutta peliä ei voi voittaa, jos heittää noin huonosti. Emme onnistuneet heittopelissä kunnolla koko ottelusarjassa, Korpivaara totesi. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti