Lounais-Häme

Alku valmis yllättämään

Forssan Alku lähtee naisten Korisliigan uuden valmentajan Risto-Matti Rouskun opeilla. Viime kausina Helmi Basketin A-tyttöjä ja naisia luotsannut Rousku on vaativa valmentaja, jonka johdolla treeneissä mennään eikä meinata.

-Jos harjoitus ei suju niin kuin on suunniteltu, keskeytän harjoituksen ja se tehdään uudestaan paremmin, Rousku sanoo.

Alkuun täksi kaudeksi Ranskasta palannut sentteri Minna Sten vahvistaa asian. Se mitä joukkue on ehtinyt yhdessä harjoitella, on harjoiteltu kovaa ja huolella.

Se passaa ammattilaiskentät nähneelle Stenille.

-Olemme harjoitelleet hyvin, vaikka treeneissä olisi ollut vain kolme pelaajaa. Ja jos jotain ei tehdä hyvin, asiaan puututaan, oli asialla sitten minä tai A-junnuikäinen pelaaja. Mutta niin se pitää ollakin. Ne joukkueet jotka harjoittelevat hyvin, menestyvätkin hyvin, Sten huomauttaa.

 

Tiukasta treenitahdista huolimatta Alku ei varmasti ole parhaimmillaan kauden alussa. Joukkueen kokoaminen jäi myöhään, eikä viidellä viittä vastaan pelaamista ole ehditty treenata oikeastaan kuin harjoituspeleissä. Joukkueen toinen amerikkalaispelaaja, laituri Mia Loyd saapuu Suomeen vasta tänään, ja jo huomenna on edessä ensimmäisen sarjapeli EBT:tä vastaan.

Rousku ei ole huolissaan, vaikka harjoittelua ei ole takana niin paljon kuin olisi toivottu.

-Meillä on ihan hyvät lähtökohdat sarjaan, vaikka pääsimme liikkeelle aika myöhään. Pikku hiljaa saamme palasia yhteen. Kausi on pitkä, Rousku toteaa luottavaisesti.

Rousku pitää aggressiivisesta, nopeasta pelityylistä, jossa pelaajien lisäksi myös pallo liikkuu.

-Kaikki lähtee tarkasta puolustamisesta. Yritämme saada näppejä syöttöjen väliin ja päästä katkoihin. Hyökkäyspäässä pelaamme palloa Minnalle, joka on korin alla aika kova luu. Uskon, että me saamme tilaa myös heittäjille.

 

Rousku pitää sarjan suosikkeina Honkaa, Catzia ja HyPoa. Myös Vimpelillä, PeKalla ja Kouvoilla on hänen mukaansa hyvät joukkueet.

Alku pyrkii yllättämään ja tunkemaan mukaan liigan kärkikahinoihin.

-Tuntuu siltä, että tämän kauden sarjasta tulee urheilullinen. Sarjassa monta hyvin harjoittelevaa joukkuetta, jotka pyrkivät nopeaan pelitapaan.

Viidettä kauttaan Forssassa pelaava Sten uskoo Alun mahdollisuuksiin, vaikkei joukkue kuulu sarjan suosikkeihin.

-Juttelimme likkojen kanssa ja kyllä me kolmen joukkoon pyrimme. Treeneissä on uutta potkua, odotukset ovat korkealla.

Sten tunnetaan vahvana puolustajana, mutta tällä kaudella häneltä vaaditaan tehoja myös hyökkäyspäässä.

-Roolini on erilainen kuin aiemmin täällä Forssassa, nyt minulle pelataan paljon palloa sisään. Alku voi mennä totutellessa, mutta täytyy pitää pää kylmänä, vaikka heitot eivät heti menisi sisään. FL

 

Kauteen kahdella amerikkalaisella
Pelaajat: Aaliyah Lewis, Yhdysvallat, 165 senttiä, pelipaikka 1, kasvattajaseura St. John's,m Meral Bedretdin, 174, 1–2, ToPoLa, Julia Heinonen, 171, 2, LoKoKo, Asta Leinonen, 171, 2–3, Salon Palloilijat, Sanni Katila, 170, 2–3, LoKoKo, Elsa Mäkelä, 180, 2–3, LoKoKo, Ada Hellsten, 177, 2–3, FoKoPo, Venla Varis, 180, 2–3, Korson Kunto,Hanna Vapamaa, 181, 2–3, Orimattilan Jymy, Jenna Toivonen, 175, 3–4, FoKoPo, Mia Loyd, 180, 4, North Dakota, Minna Sten, 190, 5, Turun RientoValmennus Risto-Matti Rousku, Tarmo Petter, Johanna Romu 

Uusimmat

Fingerpori

comic