Lounais-Häme

Alku voiton makuun

Alku pääsi voiton makuun, kun se kukisti lauantaina Feeniksissä pelatussa harjoitusottelussa BC Nokian pistein 97–89 (50–53).

BC Nokia pelaa sarjaporrasta alempana kuin ensi viikolla naisten Korisliigan aloittava Alku, mutta tarjosi silti erinomaisen vastuksen forssalaisjoukkueelle. BC Nokia on harjoitellut toukokuusta asti yhdessä heinäkuista kolmen viikon omatoimijaksoa lukuun ottamatta ja se näkyi. Joukkue piti tempoa, kuviot olivat kunnossa ja heitto upposi.

 

Alku aloitti vahvasti ja johti 19–11, mutta Nokia imi eron kiinni. Joukkue upotti avauspuoliajalla heittonsa huikean tarkasti ja oikein ajoitetut leikkaukset tuottivat Alun puolustukselle vaikeuksia. BC Nokia pääsi tauolle 50–53-johdossa.

Pelin jälkimmäisellä puoliskolla Alku sai puolustukseensa hieman pitoa, ja Nokiakin alkoi väsyä omaan vauhtiinsa. Minna Sten nosteli Alulle korin alta pisteitä tarkasti ja sähäkkä amerikkalaistakamies Aaliyah Lewis jakoi hyviä syöttöjä ja ajoi tehokkaasti korille.

Alku hallitsi pelin loppua korjaten kahdeksan pisteen voiton.

-Harjoittelu on edelleen ollut aika rikkonaista. Nyt meillä olisi ollut kymmenen pelaajaa harjoituksissa, mutta kun muutamat heistä ovat olleet loukkaantuneena, emme ole vieläkään päässeet treenaamaan viidellä viittä vastaan. Olemme keskittyneet hyökkäykseen, mikä tuntuikin toimivan, kun teimme maaleja 97 pisteen edestä. Seuraavat pari viikkoa panostamme puolustukseen, kertoi Alun valmentaja Risto-Matti Rousku.

Minna Sten ja Aaliyah Lewis kokosivat Alulle 27 pistettä naiseen. Meral Bedretdin pussitti 14 pistettä ja Hanna Vapamaa 12.

Tuulia Timo teki vieraille 24 pinnaa, Anni Lehtola 17 ja Alussakin pelannut Noora Suomilammi 16. Joukkueelle voi ainakin eilisen pohjalta povata hyvää menestystä 1. divisioonassa.

Alku hakee vielä riveihinsä amerikkalaislaituria ja 1-2 kotimaista pelaajaa. Sarjakausi alkaa viikon päästä lauantaina vieraspelillä EBT:tä vastaan. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic