Lounais-Häme

Alkuvuoden aikana ei hukkuneita Kanta-Hämeessä – lue vinkit turvalliseen juhannuksen viettoon

Tammi-toukokuun aikana ei kuluvana vuonna hukkunut yhtään ihmistä Kanta-Hämeen alueella, Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto ry:n tilastot kertovat.

Vuonna 2017 samassa ajassa hukkuneita oli Kanta-Hämeessä yksi.

Koko maassa hukkui toukokuun loppuun mennessä tänä vuonna 19 suomalaista, vuotta aiemmin luku oli 22.

 

Juhannuksena hukkuu yleensä enemmän ihmisiä kuin tavanomaisena kesäviikonloppuna. Valtaosassa tapaturmaisista hukkumisista alkoholilla on osuutta asiaan.

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto (SUH) muistuttaa keskikesän juhlijoita siitä, että vesille lähtiessä tulee aina käyttää pelastusliivejä ja välttää liiallista alkoholin käyttöä. Lisäksi on syytä varmistua, että pelastusvälineet ja -taidot ovat kunnossa.

-Humala ja vesillä liikkuminen tai uiminen eivät sovi yhteen. Alkoholi heikentää arviointi- ja toimintakykyä ja sitä nauttineiden kannattaakin jäädä rannalle viettämään yötöntä yötä, SUH:n toiminnanjohtaja Kristiina Heinonen sanoo.

Heinonen muistuttaa pitämään itsensä lisäksi huolta myös kavereista. Ketään ei tule päästää veneilemään ilman oikein puettuja pelastusliivejä tai uimaan yksin. Lasten ollessa mukana on varmistettava, että joku aikuisista on selvin päin ja vastuussa lasten turvallisuudesta.

-Sekä mökkirannassa että veneessä kannattaa olla yksinkertaisia pelastusvälineitä, kuten ämpäri tai kanisteri, käden ulottuvilla, Heinonen kertoo.

-Toiveemme on, että tänä juhannuksena yksikään ei huku. Tämä on mahdollista, kun nautitaan vesillä liikkumisesta turvallisesti sekä pidetään huolta itsestämme ja läheisistämme. FL

 

Vietä turvallinen juhannus

Ota aina kaveri mukaan uimaan ja saunomaan.

Ui rannan suuntaisesti, jotta jalat yltävät tarvittaessa pohjaan.

Varmista ennen hyppäämistä, että pinnan alla ei piile vaara.

Valvo lapsia erityisen tarkkaan veden äärellä, käden mitan päässä.

Pue pelastusliivit päällesi aina vesille lähtiessäsi ja tarkista veneen varustus.

Lataa 112-sovellus valmiiksi kännykkääsi.

Muista, että alkoholi ei kuulu vesille.

Uusimmat

Fingerpori

comic