Lounais-Häme

Alman henkilöstöjohtaja: Anttikoski ei ollut ykkösehdokas päätoimittajaksi

Helsinki
21.07.2018, 21:32

Kotimaa

Mediayhtiö Alma Media ei edellytä Aamulehden päätoimittajan perheen muuttamista levikkialueelle, sanoo yhtiön henkilöstöjohtaja Virpi Juvonen. Hän myös sanoo, että Päivi Anttikoski ei ollut ykkösehdokas Aamulehden päätoimittajaksi.
– Alma Media edellyttää vain päätoimittajalta asumista lehden levikkialueella. Päätoimittajan perheen muuttamista Alma ei edellytä. Aamulehden edellinen vastaava päätoimittaja Jouko Jokinen on tästä hyvä esimerkki, sanoo Juvonen.
Juvonen vastasi sähköpostitse STT:n lähettämiin kysymyksiin. Hän kertoi, ettei ollut puhelinhaastattelua varten tavoitettavissa.
Suomen Kuvalehti (SK) uutisoi perjantaina, että äitiys ja lapsen asuminen toisella paikkakunnalla estivät Anttikosken valinnan päätoimittajaksi viime vuoden lopulla. SK:n mukaan valinta ei toteutunut, koska Anttikosken mies ja perheen kouluikäinen lapsi eivät olisi muuttaneet Tampereelle.
– Perheen paikkakunnalle muutto ei ollut kriteerinä. Kyse on kokonaisuudesta, jossa vaikuttaa ammatilliset asiat kuten päätoimittajan tehtävässä journalistinen näkemys ja kokemus, toimituksen johtamistaidot, yhteiskuntasuhteet ja vaikuttaja- ja verkostoitumistaidot, Juvonen sanoo.
Anttikoski toimii nykyisin valtioneuvoston viestintäjohtajana.

Vanhemmuus sivuseikka?

Juvosen mukaan SK:n artikkelista syntyi väärä kuva siitä, että Anttikoski olisi ollut ykkösehdokas päätoimittajaksi.
– Rekrytointiprosessi oli vielä kesken kunnes kaikkien hakijoiden osalta oli toimitusjohtajan haastattelu ja kokonaisarviointi tehty. Tämän jälkeen tehtiin valinta. Finalisteja oli useampi prosessissa loppuun asti.
Juvosen mukaan Anttikoski täytti kriteerit rekrytointiprosessissa ”siltä osin mitä asuinpaikan muuttamiseen tulee”.
– Vanhemmuus ei ollut millään tavalla relevantti kysymys Aamulehden päätoimittajan rekrytoinnissa, hän sanoo.
Alma Median toimitusjohtaja Kai Telanne ei halua toistaiseksi kommentoida Aamulehden vastaavan päätoimittajan valintaprosessia, yhtiöstä kerrottiin STT:lle lauantaina. Myöskään Alma Median hallituksen puheenjohtaja Petri Niemisvirta ei kommentoinut tapausta lauantaina.

https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/aitiys-esti-valinnan-aamulehden-paatoimittajaksi-alma-median-toimitusjohtaja-ei-lapsi-parjaa-ilman-aitiaan/

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic