Lounais-Häme Jokioinen

Aloite Jokioisilla: huomio lähiruoan mahdollisuuksiin – "Suosimme monipuolisiin ruokailutottumuksiin kasvamista"

Keskustan valtuustoryhmä perustelee aloitteessaan lähiruoan suosimisen tukevan paikallistaloutta ja työllisyyttä ja olevan ekologista. Kuva: Ville Mäkilä
Keskustan valtuustoryhmä perustelee aloitteessaan lähiruoan suosimisen tukevan paikallistaloutta ja työllisyyttä ja olevan ekologista. Kuva: Ville Mäkilä

Jokioisten keskustan valtuustoryhmä esittää tekemässään valtuustoaloitteessa elintarvike- ja ruokapalveluiden strategian laatimista kuntaan.

Sen osaksi tulisi palvelu- ja hankintalinjaus, joka huomioisi lähi- ja seuturuokaketjun mahdollisuudet.

Aloitteessa esitetään lisäksi maaseutuvaikutusten arvioinnin näkökulman huomioimista sekä yrittäjien, ruokapalveluedustajien ja hankintahenkilöiden ennakoivan markkinapuheenvuoron kehittämistä kunnassa.

Valtuustoaloitteen ryhmän puolesta lukenut Satu Nurmi perusteli lähi- ja seuturuoan olevan parhaimmillaan vastuullisesti tuotettua ja helposti jäljitettävissä.

– Lähellä tuotetun suosiminen tukee paikallistaloutta ja työllisyyttä ja on ekologista. Suosimme monipuolisiin ruokailutottumuksiin kasvamista. Tuontiruuan huomattava vähentäminen pienentää hiilijalanjälkeä.

Hän jatkoi julkisen keittiön ruokalistojen seuraavan kausivaihtelua, ja kun ammattihenkilöstö voi toteuttaa itseään, on sillä positiivisia vaikutuksia työhyvinvointiin.

Jokioisilla lähiruokaa hyödynnetään jo jossain määrin, mutta ruokalistoihin tulisi merkitä myös pääruoka-aineiden alkuperä.

– Voimme kuntana nostaa tämän (lähiruoan) strategiassamme näkyvämmäksi ja edelleen tiivistää hyvää yhteistyötä hankintojen etukäteisvalmisteluista yhdessä tuottajien ja jalostajien kanssa.

Uusimmat

Näkoislehti

10.8.2020

Fingerpori

comic