Lounais-Häme Humppila

Aloite loppuunkäsitelty: Koulukyytien kattavuus ennallaan Humppilassa

Humppila ei lähde muuttamaan koulukuljetussääntöään aloitteesta huolimatta. Kuva: Terho Aalto
Humppila ei lähde muuttamaan koulukuljetussääntöään aloitteesta huolimatta. Kuva: Terho Aalto

Humppila ei lähde laajentamaan koulukuljetuksiaan nykyisestä. Valtuutettu Aira Suikki (kok.) teki viime syyskuussa aloitteen viiden muun valtuutetun kanssa koulukyytien lisäämisestä kunnassa.

Allekirjoittaneet esittivät, että Humppilan kunta järjestäisi kaikille alakoululaisille maksuttoman koulukuljetuksen taajama-alueen ulkopuolella. Aloitteessa ehdotettiin, että myös yläasteen oppilaille oikeuden taajaman ulkopuolelta päästä koulukyytiin, mikäli bussiin mahtuu.

Kunnanhallitus perustelee päätöstään sivistyslautakunnan tekemällä selvityksellä. Sen mukaan kuljetusten lisääminen asettaisi oppilaat eriarvoiseen asemaan ja nostaisi kuljetuksen järjestämiskustannuksia merkittävästi.

Aloitteen taustalla on kuntalaispalaute, jonka mukaan koululaiset vanhempineen kokevat koulumatkansa kunnan keskustaajaman ulkopuolella niin turvattomiksi ja raskaiksi. Turvattomuuden tunnetta lisäsivät syksyn aikana Humppilassa tehdyt susihavainnot.

Aira Suikki jätti kunnanhallituksen päätöksestä eriävän mielipiteen. Asia menee vielä kunnanvaltuuston käsittelyyn.

Kunnanhallitus päätti jatkaa nykyistä koulukuljetussopimusta Liikenne Rajalan kanssa aina vuoden 2022 kesään asti kahdella optiovuodella. Kunta on ollut tyytyväinen yhtiön tarjoamaan palveluun.

Kunnan kuljetukset pitävät sisällään esiopetuksen ajojen ja koululaiskyytien lisäksi tilauspohjaisen palveluliikenteen sekä päivän aikana tapahtuvat lyhyet kuljetukset.

Asiasanat

Näkoislehti

28.9.2020

Fingerpori

comic