Lounais-Häme

Aloite: osallistuva budjetointi käyttöön Forssassa - Kuntalaiset mukaan päättämään resurssien käytöstä

Valtuutetut haluavat forssalaiset mukaan päättämään yhteisten rahojen käytöstä.

Kuntalaisilla on oikeus osallistua ja vaikuttaa kunnan toimintaan. Lotta Saarenmaa (kok.) ja 24 valtuutettua ja varavaltuutettua tekivät aloitteen osallistavan päätöksenteon lisäämisestä.

– Esitämme, että Forssan kaupunki ottaa osallistuvan budjetoinnin käyttöön viimeistään vuoden 2022 budjettia suunniteltaessa parhaaksi katsomallaan toimintatavalla.

Aloitteentekijät esittävät myös, että kaupunki selvittää mahdollisuuden kokeilla osallistuvaa budjetointia jo tulevan vuoden budjetin suunnittelussa esimerkiksi sivistystoimen toimialalla.

Osallistuvalla budjetoinnilla tarkoitetaan, että kuntalaiset ovat päättämässä taloudellisten resurssien käytöstä. Esimerkiksi Riihimäellä ideointi alkaa sähköisellä alustalla loppuvuodesta ja käyttöehdotuksista äänestään alkuvuonna. Ensimmäisellä budjetointikerralla käytössä oli 50 000 euroa.

– Uskon, että osallistuvan budjetoinnin avulla Forssa pystyisi lisäämään avointa keskustelua kaupungin taloudesta, aktivoimaan kuntalaisia sekä edistämään demokratiaa kunnan päätöksenteossa, Saarenmaa totesi aloitetta esitellessään. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

28.3.2020

Uusimmat