Lounais-Häme Jokioinen

Aloitteita Jokioisilla: virastotalon toimistoista asuntoja ikäihmisille, yleiset terveyskeskusmaksut pois hykyn alueella

Perussuomalaisten valtuustoryhmä haluaisi siirtää kunnantalon toiminnot Tietotaloon.
Aloite siirtäisi kunnantalon toiminnot Tietotaloon, joka on ollut vajaalla käytöllä. Kunnanvirastoon tulisi asuntoja ikäihmisille. Kuva: Lassi Puhtimäki
Aloite siirtäisi kunnantalon toiminnot Tietotaloon, joka on ollut vajaalla käytöllä. Kunnanvirastoon tulisi asuntoja ikäihmisille. Kuva: Lassi Puhtimäki

Perussuomalaisten valtuustoryhmä teki Jokioisten kunnanvaltuuston kokouksessa aloitteen kunnantalon toimintojen siirtämistä Tietotaloon ja nykyisen virastotalon saneeraamista ikäihmisten asunnoiksi.

Aloitteessa perustellaan Tietotalon tuottaneen kunnalle vuosien saatossa satojen tuhansien eurojen tappiot, koska iso osa tiloista on ollut käyttämättömänä. Tilat ovat uudenveroisessa kunnossa ja soveltuisivat sellaisenaan kunnanviraston käyttöön.

Virastotalo taasen lähestyy käyttöikänsä loppua, ja tilat kahdessa kerroksessa ovat toiminnallisesti hankalat.

Aloitteen tekijöiden mukaan toimistotilat olisi suhteellisen helposti muutettavissa yhden tai kahden hengen asuinhuoneistoiksi. Valtuustosalista saisi kuntoilutilan ja ruokalasta yhteisöllisen kokoontumispaikan. Hissi on jo valmiina.

– Ikäihmisten olisi myös helppo hyödyntää samassa rakennuksessa toimivan kansalaisopiston Taitotilan mahdollisuuksia mielekkääseen tekemiseen, aloitteessa kerrotaan.

Niin sanottuun eläinlääkärin siipeen voisi tehdä vuokrasopimuksen päätyttyä lisää asuntoja joko senioreille tai lapsiperheille.

Yleiset terveyskeskusmaksut pois

Vasemmistoliiton valtuustoryhmän aloitteessa esitetään terveyskeskusmaksujen poistamista.

Aloitteessa ehdotetaan, että kunnanvaltuusto esittäisi Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymälle (hyky) Jokioisten kunnan kantana yleisten terveyskeskusmaksujen poistamista hykyn alueella.

Ryhmä katsoo, että korkeat asiakasmaksut nostavat pienituloisten kynnystä hakeutua hoitoon ajoissa.

Aloitteen tekijöiden mielestä palvelut tulee järjestää pääsääntöisesti julkisin verovaroin ja tukea jokaisen ihmisen oikeutta tasavertaisiin terveyskeskuspalveluihin tulotasosta riippumatta.

– Yhteiskuntana meidän velvollisuutemme on panostaa hoitoon joka on ennakoivaa ja hyvinvointia parantavaa sekä toimintakykyä vahvistavaa.

Uusimmat

Fingerpori

comic