Lounais-Häme Ypäjä

Avustuksia liikuntapaikoille: Perttulan koulun peliareena ja Ypäjän Hevosopisto avustuksen saajien listalla

Ypäjän Hevosopisto ja Perttulan koulun peliareena saivat tukea yhteensä 57 600 euroa.
Ypäjän Hevosopisto sai Etelä-Suomen aluehallintovirastolta tuntuvan avustuksen. Hevosopisto aikoo käyttää saadun summan kiinteistöjen saneeraukseen ja modernisointiin. Kuva: Lassi Puhtimäki
Ypäjän Hevosopisto sai Etelä-Suomen aluehallintovirastolta tuntuvan avustuksen. Hevosopisto aikoo käyttää saadun summan kiinteistöjen saneeraukseen ja modernisointiin. Kuva: Lassi Puhtimäki

Etelä-Suomen aluehallintovirasto myönsi tänä vuonna 3 552 600 euroa liikuntapaikkojen rakentamiseen ja peruskorjaamiseen. Avustusta haki yhteensä 79 hanketta, joista 59 myönnettiin aluehallintoviraston avustus. Haun yhtenä painopisteenä olivat lähiliikuntapaikat sekä koulujen pihoille rakennettavat kouluajan ulkopuolella käytössä olevat liikunnalliset pihat ja lähiliikuntapaikat.

Lounais-Hämeen alueella aluehallintoviraston liikuntapaikkatukea myönnettiin Ypäjän kunnalle ja Ypäjän Hevosopistolle. Kunnalle myönnettiin tukea Perttulan koulun peliareenan rakentamiseen yhteensä 17 600 euroa. Hevosopiston osalta hevosurheilualueiden kehittämiseen keskittyvän hankkeen avustus kohosi 40 000 euroon.

Ypäjän kunnanvaltuuston viime vuoden lopussa hyväksymässä talous- ja investointisuunnitelmassa Perttulan koulun peliareenan yhteiskustannukseksi on laskettu 50 000 euroa. Kunta haki kustannusten kattamiseksi AVI:n liikuntapaikka-avustusta 20 000 euroa. Peliareenasta on tarkoitus rakentaa monitoimipelikenttä, jonka yhteydessä on ulkoleikkivälineitä.

– Haluamme pitää koulumme vetovoimaisina. Monitoimipelikenttä kuuluu nykyään lähes joka koulun pihapiiriin. Toiveenamme on, että saisimme areenalle myös palloilu- ja kiipeilyseinän sekä parkour-esteitä, Ypäjän sivistysjohtajan tehtäviä hoitava Kartanon koulun rehtori Juha Kraapo toteaa.

Toukokuussa pidetyssä kokouksessaan Ypäjän tekninen lautakunta valitsi tarjousten pohjalta hankkeen urakoitsijoiksi LeikkiSet Oy:n ja MS Kaivuu Oy:n.

Tällä hetkellä koulun pihalla on kaksi sorapohjaista kenttäaluetta, joissa on jalkapallomaalit. Lisäksi pihalla on pieni ja huonokuntoinen asfalttialue, jossa on matalat koripallokorit ilman säätömahdollisuuksia. Suunnitelmien mukaan monitoimikenttä tulisi sijoittumaan toiselle kenttäalueista.

– Rakennustöiden on tarkoitus alkaa viimeistään lokakuun loppuun mennessä. Areenan hyväksi päästään toivottavasti tekemään jo jotakin kesän aikana, Kraapo sanoo.

Ypäjän Hevosopiston toimitusjohtaja-rehtori Pauliina Mansikkamäki oli positiivisesti yllättynyt kuultuaan aluehallintoviraston antamasta avustuspäätöksestä. Mansikkamäen mukaan Hevosopisto on hakenut useana vuonna avustusta sitä kuitenkaan saamatta. Hän uskoo, että hevosen aseman murros yhteiskunnassa on vaikuttanut avustuksen myöntämiseen.

– Tulemme käyttämään avustuksen fyysisten puitteiden, kuten kiinteistöjen ja ratsastusareenoiden kunnostamiseen, sillä ne vaikuttavat suoraan niin hevosten kuin ratsastajienkin hyvinvointiin ja turvallisuuteen, rehtori toteaa.

Mansikkamäen mukaan Hevosopiston yksi haaste on laaja kiinteistökanta, jonka ylläpitäminen tuottaa kustannuksia. Kustannuksien kattamisesta on syntynyt myös korjausvelkaa.

– Kun miljöö on kunnossa, voimme panostaa myös monipuolisemman asiakaskunnan houkutteluun ja toiminnan kehittämiseen, hän pohtii.

Hevosopistolle myönnettiin kesäkuun alussa myös veikkausvoittovaroista valtionavustusta liikuntapaikkarakentamiseen. FL

 

Lue myösYpäjän Hevosopistolle myönnettin tukea hevosurheilualueiden kehittämiseen 

Näkoislehti

27.5.2020

Fingerpori

comic