Lounais-Häme

Aluehallintovirastolta tiukka nootti FSHKY:n lastensuojelun resurssien niukkuudesta

Aluehallintovirasto (avi) kiinnittää huomiota Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän sosiaalityön resurssien niukkuuteen. Aluehallintovirasto on tehnyt lokakuun 16. päivä päätöksen koskien FSHKY:n lastensuojelun sosiaalityöntekijöiden ja sosiaaliohjaajien tekemää kantelua, jossa kerrotaan lastensuojelun ongelmista.

Avin mukaan sosiaalityön resurssien niukkuus vaarantaa lapsiperheiden oikeuden saada heidän tarpeensa mukaisia sosiaalipalveluita.

Aluehallintovirasto kiinnittää huomiota siihen, että erityistä tukea tarvitsevan lapsen tai muun asiakkaan omatyöntekijällä tai hänen kanssaan asiakastyötä tekevällä työntekijällä on oltava sosiaalityöntekijän kelpoisuus. Lisäksi avi kiinnittää huomiota siihen, että lastensuojelun asiakkaana olevalle lapselle on tehtävä asiakassuunnitelma.

Lisäksi asiakasasiakirjoihin on ilman aiheetonta viivytystä kirjattava lapsen tai nuoren tarvitsemien lastensuojelutoimenpiteiden järjestämiseen vaikuttavat tiedot, toimenpiteiden suunnittelu sekä toteuttamisen ja seurannan kannalta tarpeelliset tiedot.

Aluehallintovirasto tiukkaa, että vastaavan sosiaalityöntekijän tai muun lastensuojelun työntekijän tulee tavata lapsi asiakassuunnitelmaan kirjatulla tavalla riittävän usein henkilökohtaisesti.

Aluehallintoviraston mielestä asia ei anna aihetta enempiin toimenpiteisiin. FL

 

Tarkennus 30.10.2017 klo 18.55:

Aluehallintovirasto ei antanut varsinaista huomautusta FSHKY:lle, vaan kiinnittää resurssien niukkuuteen huomiota.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic