Lounais-Häme Forssan seutu

Aluevaalit lähestyvät: Kerro meille millaisen vanhusten hoivan haluat – Kokoamme viesteistä jutun Forssan Lehteen

Forssalainen Pia Oksa on seurannut äitinsä elämää palvelukodissa vuoden ajan. Hän haluaisi inhimillisempää hoivaa.
Pian valittavat hyvinvointialueen luottamushenkilöt ovat päättämässä siitä millaisia vanhusten asumispalvelut ovat ja millaista hoivaa meille annetaan. Miten heitä evästäisit? Kuva: Anssi Jokiranta
Pian valittavat hyvinvointialueen luottamushenkilöt ovat päättämässä siitä millaisia vanhusten asumispalvelut ovat ja millaista hoivaa meille annetaan. Miten heitä evästäisit? Kuva: Anssi Jokiranta

Uudella Kanta-Hämeen hyvinvointialueella päätöksiä tekevät ja valtaa käyttävät 59 luottamushenkilöä. Heidät valitaan aluevaaleilla, ja varsinainen vaalipäivä on 23. tammikuuta.

Forssalainen Pia Oksa on seurannut vuoden ajan äitinsä elämää palvelukodissa. Hän haluaa, että aluevaalien ehdokkaat havahtuvat viimeistään nyt ajattelemaan sitä miten he voivat taata päätöksillään laadukkaan ja hyvän vanhuuden kotona sekä ikääntyneiden asumispalveluissa.

– Miten ja millä keinoin he pystyvät varmistamaan, että vanhuksemme saavat oikeasti hyvää ja inhimillistä hoivaa. Se on yksi asia, johon me äänestäjät haluamme vastauksen. Päättäjät ratkaisevat myös sen, millaisen hoivan me kukin aikanamme saamme. Miten haluat itseäsi hoidettavan, Oksa herättelee.

Kerro meille millaisen vanhusten hoivan haluat

Mitä asioita sinä haluaisit ehdokkaiden muistavan ja varmistavan vanhusten hoivaa ja palveluita koskevia päätöksiä tehdessä? Mikä sinua huolestuttaa? Millaisia hyviä ja huonoja kokemuksia sinulla tai läheiselläsi on ollut? Koostamme viesteistä ja Oksan kokemuksista jutun Forssan Lehteen.

Lähetä meille viesti keskiviikkoon mennessä sähköpostilla osoitteeseen johanna.puukka@forssanlehti.fi tai tekstiviesti numeroon 040 451 8392.  Voit myös soittaa numeroon maanantaina 3.1. kello 16–19.

Lisääthän viesteihin nimesi ja yhteystietosi. Mainitse myös, jos et halua nimeäsi käytettävän jutussa.

So­te-uu­dis­tuk­ses­sa ko­ko jul­ki­nen so­siaa­li- ja ter­vey­den­huol­to se­kä pe­las­tus­toi­men pal­ve­lut uu­dis­te­taan. Uudistuksessa luotavat hy­vin­voin­tia­lueet ovat vuodesta 2023 lähtien vas­tuus­sa sosiaa­li- ja ter­veys­pal­ve­luis­ta se­kä pe­las­tus­toi­mes­ta.

Hyvinvointialueen järjestämiä julkisia palveluja ovat esimerkiksi perusterveydenhuolto, erikoissairaanhoito, sosiaalihuolto, hammashoito, mielenterveys- ja päihdepalvelut, vammaispalvelut ja ikääntyneiden asumispalvelut.

Uusimmat

Fingerpori

comic