Lounais-Häme

Alulla kuusikko koossa

Alun naisten korisliigajoukkueen kokoaminen on noin puolivälissä.

Alulla on nyt kuusi pelaajasopimusta ja manageri Jyrki Tulanderin mukaan toinen mokoma on tarkoitus solmia loppuviikon aikana.

Nyt koossa olevassa kuusikossa uutena pelaajana on viime kauden Ranskassa aloittanut, mutta kauden päätteeksi Hyvinkään Pontevassa Suomen mestaruutta juhlinut Meral Bedretdin. 24-vuotias 174-senttinen takapelaaja on helsinkiläiskasvatti, joka on pelannut Korisliigaa myös Espoossa ja Tampereella. Viime kaudella Bedretdin pelasi joulutaukoon asti Ranskan liigaa ja Euroliigaa Montpellierin joukkueessa.

Takana ykkös- ja kakkospaikoilla pelaava Bedretdin on pelannut 80 maaottelua, joista yksitoista naisten maajoukkueessa viimeksi toissa vuonna.

Alun muut sopimuspelaajat ovat jo viime kaudella joukkueessa pelanneet Hanna Vapamaa, Asta Leinonen, Ada Hellsten, Juulia Heinonen ja Jenna Toivonen.

Viime kaudella Saksassa ja Ranskassa pelannut sentteri Minna Sten harjoittelee edelleen Alun kanssa, mutta sopimusta ei ole vielä syntynyt.

 

Tulanderin mukaan neuvottelut jatkuvat neljän kotimaisen pelaajan kanssa. Viimeiset paikat täytetään ulkomaalaishankinnoilla.

– Ulkomaalaisten määrä riippuu sitä, minkälaiseksi kotimainen kaarti muodostuu. Ulkomaalaisia tulee yhdestä kolmeen, arvioi Alun uusi valmentaja Risto-Matti Rousku.

Tulander on toiveikas Alun alkavan kauden joukkueen suhteen.

– Jos kaikki palaset loksahtavat kohdalleen, saamme hyvän joukkueen, Tulander sanoo.

Alku pelaa ensimmäisen harjoitusottelunsa ensi viikon perjantaina, kun amerikkalaisista pelureista koostuva yhdistelmäjoukkue saapuu Forssaan.

Naisten Korisliiga alkaa kuukauden kuluttua syyskuun lopulla. FL

 

Fingerpori

comic