Lounais-Häme

Alulla oli enemmän tahtoa

Alku nappasi kuin nappasikin sarjakauden toisen voittonsa lauantai-iltana Feeniksissä. Tiukoille se meni, mutta Alku oli jännitysnäytelmässä lopulta täpärästi pisteellä parempi kuin Kouvottaret. Naisten Korisliigapeli päättyi Alulle lukemin 67–66 (42–41).

Alku aloitti kotisalissaan hyvin. Puolustus oli aggressiivista, vieraiden jenkit pysyivät kurissa ja nuhteessa, kun taas hyökkäyksissä oli juonta ja yritystä.

Hyvin läheltä ja kaukaa upottaneen Minna Stenin johdolla Alku karkasi avausneljänneksellä parhaimmillaan 20–8-johtoon.

Kouvottaret ei forssalaisten vahvasta aloituksesta hätkähtänyt, vaan alkoi kuroa eroa kiinni. Tauolla Alku johti vielä pinnalla 42–41.

 

Toisella puoliajalla Kouvottaret oli pitkään niskan päällä. Alku kuitenkin sinnitteli tuntumassa, vaikka heitto ei enää uponnutkaan pelin avausjakson tapaan.

Molemmat joukkueet alkoivat fyysisen pelin lopulla väsyä. Alku kuitenkin jaksoi yrittää rohkeasti, kun Kouvottaret tuntui ratkaisupaikoissa välttelevän vastuuta ja sortui näpertelyyn.

Alku oli loppuminuuteilla hieman terävämpi ja vähän onnekkaampikin ja kampesi lopulta pisteen voiton.

-Forssa oli viimeiset kaksi minuuttia parempi kuin me, siihen tämä peli ratkesi. Minna Stenin henkilökohtaiset ratkaisut pelin alussa ja Alun vahva loppu, siinä se, veti peliä yhteen Kouvottarien valmentaja Mika Hartonen.

Alun luotsi Risto-Matti Rousku oli tyytyväinen siihen, että joukkue toteutti niitä asioita mitä oli harjoituksissa painotettu. Myös takapelaaja Brittany Carter saatiin sovitusti pidettyä kurissa.

Levypallopelaamistakin korostettiin, mutta se meni pienempikokoiselle kouvolalaisjoukkueelle 44–39.

-Kokonaisuutena sarjan tasaisin peli meiltä, Rousku sanoi.

 

Hyvin onnistunut Minna Sten upotti 24 pistettä ja otti 5 levyriä. Laituri Mia Loyd kokosi 16 pistettä ja 11 levypalloa. Pelintekijä Aaliayh Lewis oli taas liukas ja teki lähinnä ajoilla 11 pistettä. Samaan 11 pisteeseen ylsi joka pallosta tiukasti taistellut Asta Leinonen.

-Fyysistä oli. Se mitä viikolla tehtiin, näkyi nyt pelissä, Leinonen totesi.

Vieraista Whitney Frazier heitti 18 pinnaa, Brittany Carter ja Layne Murphy pussittivat 14 pinnaa naiseen.

Voitto nosti Alun neljään pinnaan ja sarjan keskikastiin. Joukkue pelaa alkavalla viikolla kaksi ottelua, torstaina on vastassa HBA Helmi vieraissa ja lauantaina Forssaan saapuu Honka. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic