Lounais-Häme

Alulle harvinaista herkkua: Catz nurin Lappeenrannassa

FoA alkaa olla valmis pudotuspeleihin.
Alun Meral Bedretdin teki viisi pistettä ja otti kahdeksan levypalloa Catz-pelissä. Kuva: Tapio Tuomela
Alun Meral Bedretdin teki viisi pistettä ja otti kahdeksan levypalloa Catz-pelissä. Kuva: Tapio Tuomela

Alku haki pudotuspelien kynnyksellä ison voiton Lappeenrannan Catzilta lukemin 66-79 (35-40). Voiton myötä ote runkosarjan kuudennesta sijasta vankistui, mutta vielä tärkeämpää joukkueelle oli ehjä suoritus ja pelaamisen taso, joka oli lupauksia antavaa.

Voittomarginaaliksi jäänyt 13 pistettä syntyi tasaisen suorittamisen kautta. Alku voitti ottelussa kaikki jaksot ja piti näin johtoasemaa liki koko ajan. Catz johti ottelua aivan alussa sekä lyhyen hetken kolmannella jaksolla, mutta ei päässyt kuskin paikalle määräämään pelin virtausta missään vaiheessa.

– Meiltä kauden ehjin 40 minuuttinen ottaen huomioon sen, ettei täällä ole koskaan helppo pelata ja harva vierasjengi täältä voiton kanssa poistuu. Ei ollut hätää, vaikka Catz hetkellisesti tuli aggressiivisuuden kautta mukaan ja oltiin hetken helisemässä, mutta saatiin kerättyä paketti takaisin kasaan, päävalmentaja Risto-Matti Rousku kehui esitystä.

Forssan voiton tae oli tutusti avainpelaajien onnistuminen. Mia Loyd (22/11/6) sekä Emily Kinneston (18/6/1) olivat pitelemättömiä. Loyd pystyi tekemään kovilla yksilösuorituksilla tärkeitä koreja ja Kinneston taas rytmitti peliä järkevästi pitäen tempoa etenkin ottelun lopussa rauhallisena niin, ettei tyhmiä pallonmenetyksiä joukkueelle tullut.

Heidän lisäkseen Meriem Eerikinharju (12) sekä Hanna Vapamaa (6) tarjosivat kaaren takaa tukea ja toivat heittouhan kautta tilaa myös korin alle.

– Noudatettiin tänään pelisuunnitelmaa hyvin. Kun Catz löi painetta, niin hetkellisesti oli vähän hätää, mutta palattiin takaisin omaan peliin ja rauhalliseen hyökkäämiseen. Välillä meni ehkä turhankin iisiksi ja piti nostaa tempoa, mutta pidettiin pää kylmänä, Vapamaa tuumasi.

Ottamatta Alun esityksestä mitään pois, niin Catz on kauden aikana vaivanneiden loukkaantumisten ja muiden poissaolojen vuoksi tällä hetkellä enemmän sekaisin kuin vuosikausiin. Kahdella jenkillä ja Elena Reshetkolla (8/7) ei riittäneet paukut kääntää ottelua paremmin peliin valmistaunutta Alkua vastaan.

– Forssa oli tänään parempi joukkue jokaisella osa-alueella. Vähän sinniteltiin mukana, mutta tämä urheilu on hyvin rehellistä. Ei olla päästy valmistutumaan peliin normaalisti ja harjoittelemaan. Tässä on siitä tulos. Tilanne ei ole pudotuspelejä ajatellen missään nimessä hyvä, Catzin päävalmentaja Mika Haakana harmitteli.

Alulla on omissa käsissä runkosarjan kuudes sija, kun kaksi ottelua on pelaamatta. Vastustajavaihtoehtoja on vielä useita jäljellä. Vapamaa ja Rousku eivät halunneet suosikkejaan nimetä.

– Onhan kaikilla omat lempparijoukkueet, jotka haluaisi vastaan, mutta me lähdemme voittamaan peli kerrallaan sitä, joka vastaan tulee, Vapamaa kommentoi.

– Sitä vastaan lähdetään pelaamaan kuka sieltä tulee. Minulla on tämän matsin jälkeen vahva luottamus, että olemme pudotuspeleihin pelillisesti valmiita, Rousku arvioi. FL

Asiasanat

Uusimmat

Näkoislehti

22.9.2020

Fingerpori

comic