Lounais-Häme

Alulle makea jatkoaikavoitto

Alku haki lauantaina Vimpelin Vedosta makean jatkoaikavoiton 94-92 (86-86, 39-33)

Alku jatkoi Vimpelissä jännitysnäytelmien esittämistä, sillä kyseessä oli joukkueen toinen peräkkäinen yhden heiton peli. Nyt lopputulos oli kuitenkin täysin toisenlainen kuin edellisessä väännössä, missä Äänekosken Huima korjasi pisteen voiton. Joukkueen pääpiiskuri Jari Marjamäki oli luonnollisesti hyvillä mielillä pisteiden napsahdettua kukkaroon.

– Onneksi Vedon Tuulia Timon jatkoajan viimeisen sekunnin heitto ei pomppinut koriin. Tämä oli hyvä voitto, sillä Vimpeli ei ole helppo paikka pelata, Marjamäki summasi.

Valmentajaa ilahdutti erityisesti joukkueen peli-ilme. Esitys oli aivan erilainen kuin kahdessa edellisessä väännössä.

– Totesin keskiviikon Huima-ottelun jälkeen että olisin ollut huolestunut vaikka olisimme voittaneet. Samalla lupasin, ettemme häviä kolmatta peliä samalla tavalla. Nyt saimmekin takaisin sellaisen pelikonseptin mikä oli tarkoituskin. Joukkue toimi nyt niin kuin pitää, Marjamäki summasi.

Alku esitti vahvoja otteita alusta saakka, pitäen johtoasemansa päätösneljännekselle saakka. Joukkue olisi voinut myös napata voiton varsinaisella peliajalla mutta Kiana Johnsonin heitto päätössekunnilla kolahti rautoihin. Alun tehokkaimpia korisukan heiluttajia olivat Tyonna Snow, 28, Kiana Johnson, 23, Ashley Clark, 18 sekä Janella Lane, 16.

Tehokkaiden pistesuoristusten lisäksi Marjamäki kiitteli joukkueensa puolustusta.

– Systeemimme pääasia oli ottaa Lele Hardy pois pelistä. Lisäksi painotin, että Ashley Luke otetaan tarkasti renkaan alta eikä Noora Järvikankaalle anneta heittopaikkoja. Homma toimi hyvin, vaikka Järvikangas pääsi muutaman kerran heittämään turhaan.

Veto-leirissä tappio otettiin vastaan luonnollisesti pettyneenä. Valmentaja Jarkko Havu näki silti paljon hyvääkin.

– Tämä oli kolmas yhden heiton peli, joka päättyi tappioomme. Nyt esityksemme oli kuitenkin aivan erinäköinen kuin aiemmin, olen tyytyväinen ilmeeseemme, taisteluumme ja kokonaisesitykseemme. Otimme nyt ensimmäisen askeleen kohti tasoa, jossa meidän on oltava, Havu summasi.

Merkittävää päänvaivaa Vedolle aiheutti joukkueen ykkösaseen Lele Hardyn mystinen vatsapöpö.

– Häntä on vaivannut koko viikon vatsatauti. Ennen ottelua oli aivan hämärän peitossa kuinka paljon hän kykenee pelaamaan. Lele jaksoi kuitenkin taistella yli puolituntia, Havu kiitteli.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti