Lounais-Häme

Alulle taas ennätysvoitto

Naisten Korisliigan kärkikahinoissa jatkava Alku otti edellisessä pelissään kauden suurimman voittonsa, kun EBT kaatui Feeniksissä 24 pisteellä.

Eilen Alku pisti kauden ennätysvoittoaan vielä pinnan paremmaksi, kun sarjatulokas Kouvottaret jäi 25 pisteen päähän tuloksella 89-64 (40-27).

Voitto oli vasta kaksi peliä hävinneelle Alulle jo neljäs peräkkäinen.

 

Alku hallitsi peliä alusta loppuun, mutta sarjan keskikastiin sijoittunut Kouvottaret pysyi tuntumassa toiselle neljännekselle asti. Jakson lopulla kotijohto alkoi kasvaa niin, että tauolla eroa oli 13 pistettä.Kouvottaret kävi kolmannen jakson alussa yhdeksän pisteen päässä, mutta peli ratkesi vielä samalla jaksolla, kun Alku karkasi Tyonna Snown johdolla jo 20 pisteen johtoon.

 

Snow pelasi huippupelin ja sivusi komeilla kaukoheitoilla sekä näyttävillä ajoilla kauden piste-ennätystään 28. Kiana Johnsonin 24 pistettä voi pitää jo vakiosaaliina. Heidän lisäkseen kaksinumeroisiin pisteisiin pääsi Ashley Clark 15 pinnalla.

Myös kotimainen kaarti osallistui korintekoon tavallista enemmän, kun vaihtopelaajat keräsivät 13 pistettä. Kapteeni Hanna Vapamaa kunnostautui jälleen kaikessa muussa paitsi korinteossa: levypalloja kertyi 12, blokkeja pari, mutta pisteitä vain yksi.

– Tämä oli meille arvokas voitto. Kouvottaret nousee varmasti pudotuspeleihin, kunhan se saa pelinrakentajansa takaisin. Puolustuksemme toimi hyvin ja rotaatiosta löytyi laajuutta, totesi Alun valmentaja Jari Marjamäki.

 

Kouvottarien peliä heikensi joukkueen ja koko sarjan parhaan korintekijän Khadjah Sessionsin loukkaantuminen tämän kuun alussa. Amerikkalainen pelinrakentaja joutui polvileikkaukseen ja paluu peliin tapahtuu vasta helmikuun maissa.

Sessionsin tilalle tällä viikolla tullut Bianca Barton osasi syöttää, mutta jäi heikolla prosentilla neljään pisteeseen eli kauas Sessionsin peräti 27,1 pisteen keskiarvosta.

Kolmen vaisun amerikkalaispelaajan sijasta vieraiden parhaaksi kotintekijäksi nousi Kaisa Lind 18 pisteellä.

– Alku pelasi omilla vahvuuksillaan ja otti selvän voiton, tokaisi Kouvottarien valmentaja Mika Hartonen. FL

 

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti