Lounais-Häme

Alulta loppui bensa

Koripallo Alku-EU 63–74

Forssa

Uusia pelaajiaan sisään ajava Alku parantaa. Sarjakolmonen Espoo United oli lauantaina vielä liian kova, mutta forssalaisjoukkue antoi merkkejä paremmasta sopivasti pudotuspelien lähestyessä.

Uusi laituri-sentteri Robin Murphy löysi jo paikkaansa, ja kotimaiset Asta Leinonen ja Maria Huitti tuovat lisää syvyyttä kokoonpanoon.

– Olemme parantaneet paljon kymmenessä päivässä ja toivottavasti parannamme vielä enemmän seuraavan kymmenen päivän aikana, viittasi Alun päävalmentaja Jari Marjamäki pian alkaviin naisten Korisliigan puolivälieriin.

Alku aloitti eilen terävästi Feeniksissä. Puolustus piti ja heitto upposi. Alku johti 7–4 ja vielä 16–15, mutta jakson lopulla EU upotti kovia heittoja ja vei avausneljänneksen pistein 19–28.

EU oli sentterinsä Shenita Landryn johdolla hyvä toisellakin kymmenminuuttisella, mutta Alku pysyi tuntumassa lähinnä Tyonna Snown ja Ashley Clarkin tehoilla. EU johti tauolla pistein 34–40 ja näytti karkaavaan heti toisen puoliajan aluksi, kun Dionne Pounds ja Ellen Nurmi nakkasivat peräperää kolmoset sukkana sisään.

Alku sai kuitenkin tilkittyä puolustustaan ja hivuttautui hiljalleen rinnalle. Kiana Johnson löysi pelihuumoriaan, johti peliä ja ratkoi monipuolisesti. Myös avausjaksolla heittoaan hakenut Robin Murhpy alkoi osua.

Alku nousi kolmannen jakson lopulla tasanumeroihin 52–52 ja käväisi viimeisen neljänneksen alussa johdossakin. Juuri kun olisi pitänyt painaa lisää kaasua, näytti kuitenkin siltä, että tankista loppui polttoaine.

Hyökkäyspäässä Ashley Clark ja Tyonna Snow puskivat sitkeästi päin EU:n puolustusta, eivätkä pystyneet nostamaan palloa pussiin yhtä tehokkaasti kuin alkupelissä. Alaspäin ei jaksettukaan tulla enää yhtä ripeästi kuin aiemmin, ja EU kiristi lopulta selvään 63–74-voittoon.

– Ottelu ratkesi siihen, että saimme stoppeja ja pääsimme juoksemaan muutaman helpon lay upin. Muuten Alku oli juuri sellainen kuin odotimme. Vaikka sitä vastaan johtaisi 10–15 pistettä, voi joukkue pelityylinsä takia nousta nopeastikin rinnalle, tiivisti Espoo Unitedin valmentaja Kimmo Kujansivu ottelua.

Pirteästi etenkin pelin loppupuoliskon pelannut Kiana Johnson heitti Alulle 18 pistettä ja vei 9 levypalloa. Ashley Clark nosteli 16 pinnaa ja toisella puoliajalla lievän alaraajavamman takia liikettään menettänyt Tyonna Snow 10. Murphy kokosi sekä 10 pistettä että 10 levypalloa.

Tabatha Richardson-Smith heitti EU:lle 20 pinnaa ja Shenita Landry 16.

Alku vei eilen levypallot komeasti 53-42, mutta otti takkiinsa syöttöjen ja menetysten määrässä sekä heittotarkkuudessa, joka jäi pelitilanneheittojen kohdalla vaatimattomaan 28,8 prosenttiin.

Alun pudotuspelipaikka on varma, mutta runkosarjan sijoitus ja mahdollinen kotietu eivät. Joukkueella on runkosarjassa vielä yksi ottelu jäljellä, kun se kohtaa viikon päästä Espoo Basket Teamin kotisalissaan Feeniksissä. EBT on sarjassa kahdeksantena, Alku ainakin toistaiseksi neljäntenä.

Naisten Korisliigan pudotuspelien puolivälierät alkavat tiistaina 21. maaliskuuta.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic