Lounais-Häme Forssa

Alun Bedretdin toipui törmäyksestä pelikuntoon

FoA hakee ToPo-ottelussa paluuta voittokantaan.
Alku saa loukkaantumisesta toipuneen takapelaaja Meral Bedretdinin takaisin riveihinsä. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan Alku kohtaa lauantaina viimeisessä ennen joulua pelattavassa naisten Korisligaottelussaan ToPon Helsingistä. Sarjassa kuudentena oleva Alku saa riveihinsä takaisin aivotärähdyksestä toipuneen takapelaaja Meral Bedretdinin.

Bedretdin, 25, loukkaantui marraskuussa Forssassa pelatussa HyPo-ottelussa. Bedretdin törmäsi pelissä kovaa HyPon Henna Salomaahan ja joutui jättämään pelin kesken. Bedretdin sai törmäyksessä aivotärähdyksen ja häneltä jäi Alun kolme seuraavaa ottelua väliin.

– Meral pystyi tällä viikolla harjoittelemaan jo normaalisti. Hänen pitäisi olla pelikunnossa ToPoa vastaan, Alun valmentaja Risto-Matti Rousku kertoo.

Bedretdin on pelannut tällä kaudella 9 naisten Korisliigakamppailua 6,8 pisteen, 3,3 levypallon ja 2,6 syötön ottelukohtaisella keskiarvolla.

Alaraajavammasta kärsineen sentteri Elli Koskisen kuntoutus etenee, mutta näillä näkymin hän palaa peleihin vasta tammikuussa. Väliin jää vielä lauantain ToPo- ja 27. joulukuuta käytävä Peli-Karhut-ottelu.

– Toivon mukaan Elli palaa kentille 9. tammikuuta Catz-pelissä.

Rousku ei odota illan ToPo-pelistä helppoa, vaikka ToPo on sarjataulukon viimeisenä. 6 pistettä kerännyt ToPo on piristynyt joulun lähestyessä.

– ToPoon tuli uusi jenkki ja joukkue on parantanut esityksiään, sillä on pari hyvää voittoa alla. ToPo pyrkii nopeaan peliin, liikuttaa vauhdilla palloa, Rousku toteaa.

Alulla on viime aikoina ollut vaikeuksia puolustuspelissä, jossa on sattunut liikaa nukahduksia ja vastustaja on päässyt helposti korin tekoon. ToPoa joukkue lähtee kaatamaan tiiviillä, 40 minuuttia tarkkana pysyvällä puolustuksella. Myös vastustajan nopeista hyökkäyksistä aiotaan napata vauhti pois.

Pisteille olisikin tarvetta, sillä Alun edellinen voitto sarjasta on marraskuun alkupuolelta, jolloin joukkue kaatoi Kouvottaret vieraskentällä. FL

Näkoislehti

28.9.2020

Fingerpori

comic